USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Ruslar arasında en popüler yılbaşı destinasyonu Tayland ve Türkiye

Yurtdışı için bilet satın alan Ruslar arasında en popüler yılbaşı destinasyonunun Tayland olduğu belirtildi, Ruslar ikinci olarak Türkiye’yi tercih ederken BAE ise sıralamada üçüncü oldu

Ruslar arasında en popüler yılbaşı destinasyonu Tayland ve Türkiye
29-11-2023 20:29
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Tayland, Ruslar arasında en popüler yılbaşı destinasyonu oldu.

Konuyla ilgili araştırma Tinkoff bankasının Tinkoff Travel bölümü tarafından yapıldı. Çalışma, yurtdışından (BDT ülkeleri hariç) bilet satın alan Tinkoff müşterilerinin işlemlerine ilişkin verilere dayanılarak gerçekleştirildi. Geziler, süre olarak 1 Ocak'tan 8 Ocak'a kadar dikkate alındı. 

Söz konusu araştırmaya göre, Yeni Yıl tatili için seyahat etmeyi planlayan Rusların çoğunluğu Tayland, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde tatil yapmayı planlamakta.

Araştırma sonuçlarına göre, Tayland en popüler destinasyon oldu; Tayland, Rusların yüzde 32'si tarafından tercih edildi. Türkiye (yüzde 13) ikinci sırada yer alırken onu BAE (yüzde 9), Hindistan ve Çin (yüzde 7) takip ediyor.

AYRICA...

Ayrıca, komşu ülkeler arasında, biletlerin yüzde 25'ini oluşturan Özbekistan, Ruslar arasında en popüler ülke.

BDT ülkelerine seyahat etmek isteyenlerin yüzde 22'si Ermenistan'a, yüzde 13'ü Azerbaycan'a bilet satın aldı.

Tatil için ülkede kalmaya karar veren Ruslar çoğunlukla Moskova, St. Petersburg, Soçi ve Kaliningrad'a bilet satın aldı; bu destinasyonlar tüm iç hat uçuşlarının biletlerinin yüzde 50'sinden fazlasını oluşturuyor.

KOMMERSANT'IN YORUMU...

Bu arada, Kommersant gazetesine göre, piyasa katılımcıları, bu yıl operatörlerin ülke içinde yılbaşı turlarını bir önceki yıla göre yüzde 50 daha fazla satabileceklerini ve tatil maliyetinin en az yüzde 18 artacağını öngörüyor. Dombay ve Elbrus bölgesi de dahil olmak üzere ülkedeki bazı kayak merkezlerinde neredeyse hiç boş otel odası kalmadı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ