USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus uzman: Türkiye, sağlık hizmetlerinde Avrupa ülkelerinden daha iyi ve gelişmiş düzeyde

Rus ilaç sektöründen işadamı Trifonov, Türkiye’nin, sağlık hizmetlerinde Avrupa ülkelerinden daha iyi gelişmiş düzeyde olduğunu değerlendirdi

Rus uzman: Türkiye, sağlık hizmetlerinde Avrupa ülkelerinden daha iyi ve gelişmiş düzeyde
06-06-2020 03:57
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus ilaç sektöründe faaliyet gösteren işadamı, ilaç uzmanı Nikolay Trifonov, Türkiye'nin sağlık hizmetleri bakımından bazı Avrupa ülkelerinden daha iyi ve gelişmiş düzeyde olduğunu vurguladı.

Rusya'nın en çok okunan Moskovski Komsomolets (MK) gazetesine konuşan işadamı, Türkiye ve Rusya'nın Kovid-19 aşısı geliştirme konusunda işbirliği görüşmelerini değerlendirdi.

Türkiye sağlık hizmetleri kalitesinin bazı Avrupa ülkelerinin seviyesinden daha yüksek olduğunu belirten Trifonov, şunları ifade etti:

“Türkiye'de sahte ilaç üretimin cezası 25 yıl hapis olmakta. Burada ilaç üretimi sıkı bir şekilde kontrol ediliyor. Devlet desteği de çok yüksek bir düzeyde. Emekliler ilaçları daha düşük bir fiyata satın alabiliyor; İlacın maliyetinin yüzde 10'u. Tüm Avrupa ilaçlarının yerli benzerleri de Türkiye'de uzun zamandır üretilmekte."

Rus işadamı sözlerine şöyle devam etti:

"Dolayısıyla Türkiye'nin, aşıyı yapan ilk 10 ülke listesine girme olasılığı hiç de şaşırtıcı olmayacak. Türkiye'nin tıbbi inovasyon büyük önem taşıyor. "

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ