USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus uzman Suslov: Biden'in Türkiye'ye baskıları, Moskova-Ankara ilişkilerini güçlendirecek

Rusya’nın ABD ile ilişkiler uzmanı Suslov, ABD’de başkanlık görevini devralan Biden'in Türkiye'ye karşı politikaları ve baskılarının, Moskova-Ankara ilişkilerini güçlendireceğine dikkat çekti

Rus uzman Suslov: Biden'in Türkiye'ye baskıları, Moskova-Ankara ilişkilerini güçlendirecek
21-01-2021 08:48
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın Amerikan uzmanı Dmitri Suslov'a göre, ABD Başkanı seçilen Joe Biden'ın Türkiye'ye yönelik baskıları Moskova-Ankara ilişkilerini daha da güçlendirecek.

Rus Fontanka.ru haber sitesine konuşan Rus siyasi uzman Suslov, muhabirin Biden döneminde Türkiye-ABD ilişkilerinin nasıl olacağı ile ilgili sorusu üzerine, "İlişkiler bozulacak, daha da gerginleşecek. Biden yönetimi, S-400 konusunda Türkiye üzerindeki baskıyı hiçbir şekilde hafifletmeyecek. Dahası, yeni yönetim Türkiye'ye demokrasi ve insan hakları konularında, Türkiye'nin bölgedeki adımları ile ilgili Ankara'ya yönelik baskıyı artıracak. Hem Suriye hem de Irak'taki Kürtlerle ilgili olarak. Sonuç olarak, ilişki daha da gergin olacak" dedi.  

RUSYA İÇİN BÜYÜK BİR ARTI

Rus uzman sözlerine şöyle devam etti: "Bu Rusya için büyük bir artı. Bu, Moskova'nın Ortadoğu'daki konumunu güçlendirecek. Ve ayrıca Rus-Türk işbirliğini daha da artıracak."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ