USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rus uzman Sobko: Rusya dünyanın önemli polimer ihracatçılarından biri olabilir

Rus enerji şirketlerinin petrol ve gaz sektöründe, esas olarak polietilen ve polipropilen üretimi olan yeni endüstriyel tesisler inşa ettiğini belirten Rus uzman Sobko, Rusya’nın dünyanın önemli polimer ihracatçılarından biri olabileceğini söyledi

Rus uzman Sobko: Rusya dünyanın önemli polimer ihracatçılarından biri olabilir
05-10-2020 07:15
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus uzman Aleksandr Sobko'ya göre, Rusya dünyanın önemli  polimer ihracatçılarından biri olabilir. 

Resmi Ria Novosti haber ajansında konuyu değerlendiren uzmana göre, Rus enerji şirketleri petrol ve gaz sektöründe, esas olarak polietilen ve polipropilen üretimi olan yeni endüstriyel tesisler inşa ediyor.

Ve bu da ülkenin ihracat potansiyelini güçlendirecek.

Uzman Sobko, yenilikçi bir yaklaşımın Rusya'nın polimer ihracatçılarından biri olmasını sağlayacağına inanıyor.

Uzmanın görüşüne göre, artık, polipropilen ve polietilen üretimi için tesislerin yanı sıra petrokimya alanındaki tesisler, Rusya'nın enerji sektöründe en umut verici alanlardır.

Rosneft, Tatneft, Sibur gibi çoğu büyük Rus şirketi, üretim tesisleri yakında sadece iç pazara değil, aynı zamanda dış piyasaya da tedarik edebilecek çeşitli tesisler inşa ediyor. Polimerlere olan yüksek talep, Rus şirketlerini ürün tüketicilerinden ihracatçılara geçmeye itiyor.

Uzmana göre, iç pazarda bile yüksek rekabet beklentileri, kapasitelerin modernizasyonuna ve Rusya'nın yatırım potansiyelinin büyümesine katkı sağlayacak.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ