USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus uzman Şapovalov: Erdoğan yetenekli, akıllı politikacı, bu yüzden...

Rus siyaset bilimci Şapovalov: Cumhurbaşkanı Erdoğan için “yetenekli ve akıllı bir politikacı” diyerek ekledi: “Bu yüzden Kremlin beklenmedik çağrılara hazırlıklı olmalı”

Rus uzman Şapovalov: Erdoğan yetenekli, akıllı politikacı, bu yüzden...
12-03-2021 10:16
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus siyaset bilimci Vladimir Şapovalov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetenekli ve akıllı politikacı olduğunu vurgulayarak, "Bu yüzden ona göre ilişkileri kurmamız lazım" dedi.

Rus “Ura.ru” haber portalına konuşan siyasi uzman, Mersin’de inşası süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin üçüncü ünitesi Temel Atma Töreni’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in video konferans aracılığıyla katılmasını değerlendirdi. 

Şapovalov, "Bu görüşme, yeni ABD stratejisi bağlamında önemli bir sembolik anlam taşıyor. Biden yönetimi, Rusya ve Türkiye’yi birbirine düşürmeyi amaçlayan çok faal bir oyun başlattı. Enformasyon alanı, Ankara'nın ABD'ye yaklaşarak Rus S-400 füze sisteminden vazgeçeceğine dair yazılarla dolu. Fakat iki liderin bu görüşü, onların diyaloglarının devam ettiğini gösterdi" dedi.

KREMLİN BEKLENMEDİK ÇAĞRILARA HAZIR OLMALI..

Rus siyaset bilimci Şapovalov, Rusya ve Türkiye arasında çok sayıda görüş ayrılığı olduğuna da dikkat çekerek, "Erdoğan çok yetenekli bir siyasetçi, bu yüzden Kremlin beklenmedik çağrılara hazırlıklı olmalı... Türkiye'nin bir NATO üyesi olduğunu ve ittifaktan ayrılmayacağını biliyoruz. Türkiye'de Amerikan askeri üsleri var. Erdoğan, son 10 yılda dünyanın en hassas ve yetenekli politikacılarından biri, bu yüzden Moskova onunla dikkatli bir şekilde ilişkiler kurmalı" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ