USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus uzman Şamir: Türkiye'nin Kafkaslar'daki siyasi varlığı gayet doğal

Türkiye'nin daha önce Güney Kafkasya'nın bir kısmına sahip olduğu gerçeğinin göz ardı edilemeyeceğini belirten Rusya’nın tanınmış Ortadoğu uzmanlarından Şamir, Ankara’nın Kafkaslar'daki siyasi varlığının doğal olduğunu söyledi

Rus uzman Şamir: Türkiye'nin Kafkaslar'daki siyasi varlığı gayet doğal
11-02-2021 09:32
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın Ortadoğu uzmanların İsrael Şamir, Türkiye'nin, Güney Kafkasya'daki siyasi varlığının doğal olduğunu kaydetti.

Rus basınına konuşan Şamir, bir soru üzerine Ankara'nın bölgedeki faaliyetlerini değerlendirdi.

Rus uzman,"Türkiye'nin Güney Kafkasya'daki siyasi varlığının doğal olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin daha önce Güney Kafkasya'nın bir kısmına sahip olduğu gerçeği göz ardı edilemez. Üç büyük güç: Rusya, Türkiye ve İran (bu nesnel bir gerçektir) uzun bir süredir sadece Kafkasya'da değil, tüm Ortadoğu'daki siyasi süreçleri önemli ölçüde etkilemiş bulunuyor" dedi. 

BU ÜLKELER BİRLİKTE HAREKET EDERSE 

Rus uzman sözlerine şöyle devam etti:

"Rus uzman sözlerine şöyle devam etti: "Rusya, Türkiye ve İran bir anlaşma içinde hareket ederlerse bu durumda Ortadoğu ve Güney Kafkasya'daki birçok süreç tamamen farklı bir niteliksel düzeyde gelişecektir.

İlk bakışta kulağa safça gelebilir, ama Rusya, Türkiye ve İran arasındaki iyi ilişkiler, dostluk, ortaklık ilişkileri, Kafkasya ve Ortadoğu'nun uzun süredir devam eden sorunlarının çözülmesinde anahtar olmakta. Milyonların refahı burada. Bu üçgendeki karşılıklı anlayışa ve uzlaşmaya hazır olmaya bağlıdır."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ