USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus uzman Şamir: Putin, neden Esad'ı destekliyor?

Ünlü Rus Ortadoğu uzmanı Şamir, Putin’in Suriye’de Esad’ı neden desteklediğini dikGAZETE.com için yorumladı

Rus uzman Şamir: Putin, neden Esad'ı destekliyor?
17-10-2019 00:38
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın ünlü Ortadoğu uzmanlarından gazeteci-yazar İsrael Şamir, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Batı'nın Ortadoğu'da rejim değişikliği ile ilgili politikalarına karşı çıktığını belirterek, "Soruyorlar: Putin neden Esad'ı destekliyor? Yanıtı çok basit: Çünkü hukuk eğitimi alan Putin darbelere karşı." dedi.

dikGAZETE'ye konuşan Rus uzman Şamir, Rusya'nın Suriye'ye neden destek verdiğini şöyle yorumladı:

"Bazıları diyor ki Putin, Suriye lideri Beşar Esad'ı seviyor ve bu yüzden Moskova Şam'a destek veriyor. Elbette yanlış değerlendirmeler. Böyle sorular da veriyorlar.

Ben ise buna şöyle yanıt veriyorum: Esad şu anda Suriye'nin meşru lideri, yöneticisi. Suriye'nin meşru seçilmiş Başkanı, yasal lideri. Bir ülkenin meşru liderini, gayrı meşru şekilde iktidardan uzaklaştırmak, rejim değişikliği yapmak o ülkede iç savaşa yol açar. Ne gibi sonuçları doğuracağını kimse bilemez."

PUTİN HUKUKÇU, ESAD VE ERDOĞAN'A BU YÜZDEN DESTEK VERDİ...

Rus uzman sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Putin hukuk fakültesi mezunu. Dolayısıyla Putin, bir meşruiyetçidir, her zaman yasal yönetimin arkasında durur. Bu nedenle Rus ordusunun Tiflis ve Kiev'e girmesine izin vermedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gereken desteği verdi. Putin hukukçu, Esad ve Erdoğan'a (15 Temmuz gecesi) da bu yüzden destek verdi."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ