USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus uzman Şamir: Erdoğan ve Putin ne tartıştı ne de anlaştı! Çünkü...

Erdoğan ve Putin arasında Suriye konusunda dün gerçekleşen görüşmeyi Rusya’nın önemli Ortadoğu uzmanlarından Şamir, dikGAZETE.com için değerlendirdi

Rus uzman Şamir: Erdoğan ve Putin ne tartıştı ne de anlaştı! Çünkü...
28-08-2019 22:27
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın ünlü Ortadoğu uzmanlarından İsrael Şamir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan görüşmeleri değerlendirerek, "Dün Erdoğan ve Putin ne tartıştı ne de anlaştı. Çünkü her iki lider de Rus-Türk ilişkilerinin önemini gayet çok iyi biliyor." dedi.

DikGazete'ye konuşan Şamir, Rusya için hem Türkiye hem de Suriye'nin önemli iki ülke olduğunu kaydetti.

Moskova için hem Şam hem de Ankara ile dostluk ilişkilerinin bulunmasının önem arzettiğini vurgulayan Rus uzman; "Moskova, müttefiki Suriye ve partneri Türkiye arasındaki krizi çözmeye çalışıyor. Ama bu kolay değil. Dün Moskova'daki görüşmelerde taraflar birbirine samimi sözler söyledi, iltifatlar etti. Fakat tüm bunların yanında Putin ve Erdoğan, Suriye konusunda ne tartıştı ne de anlaştı. Bu da elbette görüşmelerin güzel tarafı." dedi.

TÜRKİYE'Yİ DE ANLAMAK LAZIM...

İdlip'teki teröristlerin Suriye topraklarını ve Suriye'deki Rus askeri üslerine yönelik saldırılar düzenlediğine dikkat çeken Şamir, şöyle konuştu:

"Rusya bu terör çetelerinin temizlenmesini istiyor. Ve bunun için de mücadele ediyor. Bir yıl önce yapılan görüşmelerden beklediği sonuçlar alamadı.

Diğer taraftan Türkiye'yi de anlamak lazım. Ülkede 3 milyon Suriyeli mülteci var. İdlip'eyönelik operasyonlar sonucunda 2 milyon mülteci Türkiye'ye kaçabilir. Türkiye vatandaşları ise Suriyeli mültecileri istemiyor."

Rus uzman sözlerine şöyle devam etti:

"Rusya ve Türkiye ilişkileri çok önemli. Her iki devlet Avrasya'nın iki dev imparatorluğunun varisi. Erdoğan ve Putin de bunun önemini gayet iyi biliyor. Bu yüzden her iki lider, ortak dil buluyor. Önemli olan da budur.”

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ