USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus uzman Rojin: YPG sempatizanları, Türk askerlerine saldırarak Türkiye'yi provoke ediyor

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki “Güvenli Bölge”de sağlanan ateşkese karşı kışkırtıldığını belirten Rus askeri uzman Rojin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri ile bölgedeki duruma dikkat çekti.

Rus uzman Rojin: YPG sempatizanları, Türk askerlerine saldırarak Türkiye'yi provoke ediyor
13-11-2019 08:39
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus askeri uzman Boris Rojin, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulan "Güvenli Bölge"de Rus askerleriyle birlikte ortak devriyeye çıkan Türk askerlerine, terör örgütü YPG'li sempatizanların taşla saldırmasına tepki gösterdi. Rus uzman, "Türkiye'yi provoke ediyorlar" dedi.

Politika Segodnya haber sitesine konuşan Rus askeri uzman Rojin, "Kürt militanların liderleri, Türkiye'yi kışkırtmak için Suriye'nin kuzeydoğusundaki ateşkesi kasıtlı olarak ihlal ediyor" dedi.

-Amerikan askerleri, bölgeden ayrılırken, "Bizi kandırdınız.." diyerek gitmemeleri için yalvaran YPG'liler, Türk askerine karşı halkı da kışkırtarak taşlı saldırı ile ateşkesi tersine çevirmek için provakatif hareketlerde bulunuyor.-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sözler tutulmadı, Barış Pınarı Harekâtı devam edecek...” şeklindeki sözlerini de değerlendiren Rus uzman, şöyle konuştu:

"Erdoğan’ın tepkisini anlamak mümkün… Çünkü Kürt militanlar, Barış Pınarı Operasyonu'nun tekrar başlatılması için her şeyi yapıyorlar."

Rojin, sözlerine şöyle devam etti: 

"Türkiye, askeri devriyelere düzenli olarak saldıran Kürtlerin provokasyonlarına gözlerini kapatmayacak. Bu nedenle Kürt militanlar, Türkiye'yi silahlı çatışmalar için kışkırtıyor. Bunu yaparken de sivilleri kullanıyorlar.

İnsanları böyle kullanarak bu bölgede varlıklarını bir şekilde sürdürmeye çalışıyorlar. Ne de olsa, bölgeden nihai şekilde ayrılışları özerklik ve bağımsızlık hayallerine son verecektir.”

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ