USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Özel Haber

Rus uzman Naumov: Ermenistan'ın Azerbaycan'a füzeyle saldırması, sonra da bizden yardım istemesi doğru değil

Rus dış politika uzmanı gazeteci Naumov, Ermenistan'ın Azerbaycan'a füzeyle saldırmasının sonra da Rusya’dan yardım istemesinin doğru olmadığını söyledi

Rus uzman Naumov: Ermenistan'ın Azerbaycan'a füzeyle saldırması, sonra da bizden yardım istemesi doğru değil
15-10-2020 07:56
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus dış politika uzmanı ve gazeteci Aleksey Naumov, Ermenistan'ın Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nü (KGAÖ) Ermenistan-Azerbaycan savaşına çekmeye çalıştığına dikkat çekti.

Sosyal medya hesabında Ermenistan'ın geçtiÄŸimiz günlerde kendi toprakları üzerinden Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'ye füzeyle saldırdığına iÅŸaret eden Rus uzman, "Ermenistan kendi topraklarından Azerbaycan'a füzeyle saldıramaz ve aynı zamanda da Rusya'dan  koruma için yardım iddiasında bulunamaz. Gence kentini vuran "Elbrus" füzesi askeri bir maÄŸazadan satın alınmadı...Bence Ermenistan topraklarında taarruz araçlarının (füze) varlığı onların   güvenlik açığının olmadığının garantisi sayılmakta:  Bu, Ermenistan için kötüye kullanım için büyük bir alan açar." " diye Ermenistan'ın haksız olduÄŸunu ima etti.

Daha önce de Ermenistan'ın kendisine ait bir savaÅŸ uçağının "Türk F-16 tarafından düşürüldüğü" iddialarını da hatırlatan Rus uzman, "Ayrıca Ermenistan bizi bu savaşın içine çekmeye çalıştı: Hala SU-25'i imha eden Türk F-16 füzesinin enkazını bekliyoruz...Bize önce dediler ki bu saldırı KGAÖ'ye saldırı olmakta. Fakat söz konusu kuruma resmi bir baÅŸvuru da yapılmadı. Çünkü Ermenistan bunun yalan olduÄŸunu biliyordu" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi