USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus uzman Naumov: Batı'dan farklı olarak Rusya ve Türkiye, Azerbaycan'da işbirliği yapacak

Rus dış politika uzmanı, gazeteci Naumov, Batı'dan farklı olarak Rusya ve Türkiye’nin Azerbaycan'da işbirliği yapacağına işaret etti

Rus uzman Naumov: Batı'dan farklı olarak Rusya ve Türkiye, Azerbaycan'da işbirliği yapacak
12-11-2020 07:09
Google News

MOSKOVA - ÖZEL
Rus dış politika uzmanı ve gazeteci Aleksey Naumov, Rusya ve Türkiye'nin Azerbaycan'da askeri işbirliği yapacağına ve bunun da önemli olduğuna işaret etti.

Rus devlet televizyonu Rossiya kanalı canlı yayın programında konuşan uzman Naumov,  Azerbaycan’ın Ermenistan işgali altındaki toprağı Karabağ sorununun çözümü bağlamında bazı konuları gündeme getirdi. Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusundan daha güçlü olduğuna dikkat çeken Rus uzman, Erivan'ın bu konuda daha önce gereken adımlar atmadığına işaret etti.

Moskova'nın ulusal çıkarlarını koruması bağlamında gereken adımları attığını takdir eden Naumov, "Biz burada Türkiye'yi de görüyoruz. Dikkat ederseniz, biz buraya Batılı ülkeleri sokmadık. Oysa Karabağ sorununun çözümü bağlamında faaliyet gösteren Minsk Grubu'nda Rusya, ABD ve Fransa da var. Ancak son 2 ülkeyi bölgeye sokmadık. Türkiye ve Rusya ise işbirliği yapar. Batı'yı oraya sokmadık ve işte bu da zaferimiz! Türkiye ile anlaşırız. Her iki ülke birbirinin çıkarlarını anlıyor. Fakat Batı ülkeler ise başkasının çıkar ve nüfuz alanlarını anlamak istemez" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ