USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus uzman Markov: Rusya ve Türkiye arasında demiryolları ile ikili işbirliği daha da artacak

Ünlü Rus siyasi uzmanlardan Markov, Rusya ile Türkiye arasında demiryolları sayesinde ikili işbirliğinin daha da artacağını ifade etti

Rus uzman Markov: Rusya ve Türkiye arasında demiryolları ile ikili işbirliği daha da artacak
14-01-2021 08:27
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Ünlü Rus siyasi uzman ve Rus parlamentosu alt kanadı Duma eski milletvekili Sergey Markov, Moskova ve Ankara'nın Güney Kafkasya'da yeni bir ekonomik işbirliğine girdiğine dikkat çekti. 

dikGAZETE’ye konuşan ünlü siyasi uzman Markov, Bakü'nün zaferiyle sonuçlanan Azerbaycan-Ermenistan savaşının ardından bölgede yeni ekonomik gelişmelerin olabileceğini söyledi. 

Markov, "Ulaşım ve ekonomik bağların önündeki tüm engellerin kaldırılması bölgedeki herkese fayda sağlayacak. Azerbaycan'ın ana kesimi ile Nahçıvan arasındaki bağlantı, ana müttefik ülke Türkiye ile doğrudan bağlantının kurulması Bakü için çok önemlidir" dedi.

TÜRKİYE, BÖLGEDE ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK…

Türkiye'nin bölgedeki yeni uluslararası ekonomik ticari işbirliğinde önemli rol oynayacağını vurgulayan Rus uzman Markov, "Türkiye'nin önemli ülke olması faktörü sayesinde, Azerbaycan bu ulaşım koridorundan ciddi kazançlar elde edecek. Rusya da. İşte haritaya göz atalım: Rusya'nın Derbent kenti ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü üzerinden Rus Demiryolları RJD ve Türk Demiryolları arasında bir bağlantı kurulacak. Bu da şu demek: Rusya ve Türkiye'nin ekonomik ilişkileri daha da artacak. Şunu da unutmamak lazım: Rusya'nın hala Türkiye'yi Avrasya Ekonomik Birliği'ne katma planları olmakta. Evet yeni bir dönem başlıyor!" şeklinde değerlendirdi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ