USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus uzman Markov: Ankara ve Moskova'nın arasını bozmaya çalışıyorlar!

Ünlü Rus siyaset uzmanı Markov, düzenlediği basın toplantısı ile bazı güçlerin Ankara ile Moskova'nın arasını bozmaya çalıştıkları konusunda uyarıda bulundu

Rus uzman Markov: Ankara ve Moskova'nın arasını bozmaya çalışıyorlar!
20-02-2021 07:52
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın tanınmış siyaset uzmanlarından Sergey Markov, bazı güçlerin Ankara ve Moskova arasını bozmaya çalıştıkları hususunda uyarıda bulundu.

Moskova'da basın toplantısı düzenleyen Rusya Araştırmalar Enstitüsü Başkanı ve eski milletvekili Markov, Azerbaycan ordusunun Karabağ bölgesini, Ermeni işgalinden kurtardığına işaret etti.

Markov, "Bu savaş sırasında Ermeni tarafı, Karabağ savaşını Ermenistan ile Azerbaycan arasında değil, Türkiye ile Rusya arasında diye dünya kamuoyuna sunmaya çalıştı" diyerek sert bir dille eleştirdi.

Ünlü Rus uzman sözlerine şöyle devam etti: "Bazı güçler şimdi Rusya-Azerbaycan ve Rusya-Türkiye ilişkilerini bozmaya ve bir şeyler karıştırmaya çalışıyor. Ve bu bağlamda şöyle gündem oluşturmaya çalışıyorlar; güya, Ruslar bölgedeki Ermeni çıkarlarını savunmak için Karabağ'a gidecek. Ve tüm bunlar barış anlaşmaları için çok büyük bir tehdit olmakta."

Markov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Karabağ bölgesinin yeniden yapımıyla ilgili yaptığı faaliyetleri de önemli faaliyetler olarak değerlendirdi. Markov, bölgede barış ve istikrarın herkesin yararına olacağını da önemle vurguladı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ