USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus uzman Lukyanov’dan, "Türkiye'ye karşı Rusya ve Avrupa birleşmeli" önerisine cevap: "Allah korusun!"

Tanınmış Rus dış politika uzmanı ve stratajist Lukyanov, “Türkiye'ye karşı Rusya ve Avrupa birleşmeli" şeklindeki öneriye "Allah korusun!" karşılığını verdi

Rus uzman Lukyanov’dan, "Türkiye'ye karşı Rusya ve Avrupa birleşmeli" önerisine cevap: "Allah korusun!"
20-10-2020 08:42
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya’nın tanınmış dış politika ve strateji uzmanlarından Fyodr Lukyanov, bir Rus gazetecinin "Türkiye'ye karşı Avrupa ile işbirliği yapalım" sorusuna "Allah korusun!" yanıtını vererek bu fikri reddetti.

Rus ulusal TV Tsentr televizyon kanalının konuğu olan Valday Uluslararası Tartışma Kulübü Kalkınma ve Destek Fonu Bilimsel Araştırma Direktörü, Dış ve Savunma Politikası Konseyi Başkanı Lukyanov, gazetecilerin çeşitli sorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin, "Dünyanın çeşitli bölgelerinde, Rusya'nın arka bahçelerinde nüfuzunu artırmaya çalışan Türkiye'ye karşı Avrupa ile işbirliği yapalım. Ne dersiniz?" önerisine Rus uzman Lukyanov şu karşılığı verdi:

"Allah korusun! Bu en korkunç şey! Çünkü zaten Avrupa hevesle bizim Türkiye ile kavga etmemizi istiyor, bizi bu amaçla kullanmaktan yana. Sonra da Avrupa kendisi Türkiye ile yeniden işbirliğine girer, ve bize de şöyle der: Kendiniz sorunlarınızı çözünüz." 

Türk-Rus işbirliğinin geliştiğini, fakat bu sürecin kolay şekilde gerçekleşmediğine dikkat çeken Rus uzman, "Bizim Türkiye ile ilişkilerimiz birçok konuda birbirine sıkı bir şekilde bağlantılı" dedi.

Batılı liderlerden farklı olarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Moskova arasında iletişimin açık ve kolay olduğuna dikkat çeken Rus uzman, "Erdoğan ile ilgili her şey belli. Bazı görüş ayrılıkları olsa da bu liderler aynı kategorideki insanlar. Fakat Avrupalılar her gün farklı şekilde konuşuyor, sonuç itibariyle insan usanıyor. Türkiye ile 2015 uçak krizini yaşadık ve bu krizin ardından tekrar işbirliğimiz yapmamız şu anlama geliyor: Bu gerekli ve bu mümkündür!" şeklinde konuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ