USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus uzman Lukyanov: Erdoğan, ABD ile ilişkileri bozmaz! NATO üyesi bir ülkenin...

Türkiye - ABD ilişkilerini dikGAZETE.com için değerlendiren ünlü Rus dış politika ve strateji uzmanı Lukyanov, NATO üyesi bir ülkenin NATO hiç yokmuş gibi davranmasının sebebini söyledi: Bağımsızlığını ortaya koymak!

Rus uzman Lukyanov: Erdoğan, ABD ile ilişkileri bozmaz! NATO üyesi bir ülkenin...
26-09-2019 10:01
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya’nın tanınmış dış politika ve strateji uzmanlarından Lukyanov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ile iyi ilişkilerden yana olduğunu belirterek, "Erdoğan ABD ile ilişkileri bozmaz" dedi.

Valday Uluslararası Tartışma Kulübü Kalkınma ve Destek Fonu Bilimsel Araştırma Direktörü, Dış ve Savunma Politikası Konseyi Başkanı Lukyanov, dikGAZETE.com için Türkiye-ABD ilişkilerini değerlendirdi.

NATO ÜYESİ BİR ÜLKE, NATO HİÇ YOKMUŞ GİBİ DAVRANIYOR!..

Ünlü Rus uzman, "Türkiye'nin gelecekte Rus savaş uçağı satın alması, Amerika açısından oldukça olumsuz bir şekilde yansıyacak. Amerikalılar öfkeleniyor, ve bunun anlaşılabilir bir sebebi de ortada; bu Amerika için kötü bir emsal olabilir. NATO'ya üye bir ülke, NATO hiç yokmuş gibi davranıyor. Amerikalılar memnuniyetsizliğini göstermek için tüm gücünü seferber etmekte. Türkiye ise şu mesajı veriyor; Rusya'dan silah satın aldık, fakat Rusların cebine bağlı değiliz" dedi.

TÜRKİYE'NİN ATTIĞI ADIMLARIN AMACI...

Rus uzman Lukyanov sözlerine şöyle devam etti:

"Durumdan kurtulmak için bazı girşimler olabilir. Fakat öncelikle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefinin Amerika’dan kopmak olduğuna inanmıyorum. Erdoğan, ABD ile ilişkileri bozmaz.

İkincisi, kendisi için bu durum çok tehlikeli olabilir. Ankara karşıya şu mesajı veriyor; Bunlar, ciddiye alınması gereken sinyaller. Genel olarak Türkiye’nin attığı adımlarının temel amacı bağımsızlığını ortaya koymak."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ