USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus-Türk İş Konseyi, Türkiye'ye çıkarma yaptı

Rus-Türk İş Konseyi heyeti, iki ülke arasındaki uçak seferlerinin başlamasının ardından ilk çalışma ziyareti için Türkiye'ye çıkarma yaptı

Rus-Türk İş Konseyi, Türkiye'ye çıkarma yaptı
22-08-2020 21:25
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus-Türk İş Konseyi heyeti, iki ülke arasındaki uçuşların yeniden başlamasından sonraki ilk çalışma ziyareti için Türkiye'ye geldi.

Konsey Genel Müdürü Aleksey Yegarmin, dikGAZETE'ye yaptığı açıklamada, amaçlarının böyle ziyaretler dahil faaliyet ve çalışmalarla ikili ticari ilişkilerin artırılmasına katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

Rus-Türk İş Konseyi Genel Müdürü Yegarmin, açıklamasında şunları söyledi:

"Koronavirüs salgını, böyle ikili görüşmeleri de olumsuz etkiledi. Konseyimiz online ortamında çalışıyordu, ikili görüşmeler bu ortamda yapılıyordu. Fakat yüz yüze görüşmelere de ihtiyacımız vardı.

Rus tarafı olarak salgın sonrası böyle bir gezi düzenlemeye karar verdik. Türk tarafı da bu fikrimizi destekledi. Heyetimize Rus-Türk İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev başkanlık yaptı.

Heyette Donugol şirketi temsilcisi ve Uluslararası İş Geliştirme Merkezi Başkanı Adam Lyanov yer aldı. Burada Türkiye'de benzersiz bir spor ve eğlence kompleksi inşa etmek için büyük bir yatırım projesinin başlatılması konusu da ele alındı.

Rusya bu konuda muazzam tecrübeye sahip. Spor ve eğlence amaçlı buz pateni pisti, örneğin Bodrum'da bu tür ilk proje.

Rusya'dan olimpiyat şampiyonlarının katılımıyla kış sporlarının gelişmesi ve kültürel ve sosyal etkinliklerin düzenlenmesi, Bodrum'da ekonominin gelişmesine olumlu etki yapacak bölgesel bir kamusal çekim merkezi oluşturacaktır.

Bu amaçla Bodrum Belediye Binası'nda görüşmeler yapıldı. Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras'ı bu konuda bilgilendirdik. Sayın Aras, geçen yıl Rusya'yı ziyaret etmişti ve Sayın Palankoyev tarafından ağırlanmış ve bu konuları ele almıştı."

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE ZİYARET...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret ettiklerini kaydeden Yegarmin, ikili ticari ilişkilerin artırılmasına ilişkin konuları masaya yatırdıklarını söyledi.

Görüşmelerde Rusya ve Türkiye arasında sanal bir fuarın yapılması konusunun da ele alındığına işaret eden Yegarmin, "Küresel fuarcılık alanı artık da değişiyor. Sanal fuarcılık dönemi başlıyor. İzmir, Türkiye'nin önemli bölgelerinden biri ve uluslararası fuarcılık alanında geniş tecrübeye sahip. Dolayısıyla sanar fuarcılık konusunu ele aldık. Bunu ortak yapılmasını düşünüyoruz. Burda Viex projesi söz konusu. Böylece birlikte ve ortak bir sanal fuar ile Rusya ve Akdeniz coğrafyasını buluşturma imkanımız da olur” dedi.

Rus-Türk İş Konseyi Genel Müdürü Yegarmin, bu ziyaret çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yapmayı planladıklarını da kaydetti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ