USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus Turizmci Gorin: Liranın ucuzlaması Türkiye'deki tatillerde fiyatları düşürmez

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Gorin, Türk Lirasının ucuzlamasının Türkiye'deki tatillerde fiyatları düşürmeyeceğini savundu

Rus Turizmci Gorin: Liranın ucuzlaması Türkiye'deki tatillerde fiyatları düşürmez
09-06-2023 20:35
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus turizm uzmanı Dmitriy Gorin, "Liranın ucuzlaması Türkiye'deki tatillerde fiyatları düşürmez" dedi.

Rus Argumentı i Faktı gazetesine konuşan Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Gorin, yerel para biriminin hızla değer kaybetmesi nedeniyle Türkiye'ye yapılan gezilerin ucuz olmayacağını kaydetti.

Rus uzman, "Liranın değer kaybetmesi ve enflasyonist süreçler Ruslar için bu ülkede tatilin maliyetini etkilemiyor, Paket turlarda fiyatlandırma dolar ve euro üzerinden yapılıyor, dolayısıyla ruble kurunun dinamikleri gezginlerimiz için çok daha önemli.” dedi.

"Ruslar yine de Türk parasının düşük kurundan bir miktar fayda sağlayabilecekler" diyen Gorin, şöyle konuştu:

"Liranın düşmesi turistlerimizin otel dışında harcama yapma maliyetlerini düşürebilir. Türk para biriminin düşük kuru, mağazalara, restoranlara, marketlere ve diğer yerlere giderken tasarruf etmenize yardımcı olacaktır. Ancak esnaf fiyat etiketlerini neredeyse her gün yeniden yazıyor, bu nedenle kur farkının faydasına çok fazla güvenmeye değmez."

Rus uzman Dmitriy Gorin, genel olarak Türkiye'de sezon başında tatil fiyatlarına yüzde 30 zam yapıldığına dikkat çekerek, şu anda fiyatlardaki artış oranının yüzde 8-10'lara düştüğünü kaydetti.

Uzman, "Yaz aylarında fiyat indirimi olmayacak" diyerek konuyu özetledi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ