USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus turistler, Türkiye'nin "kapatılması" ihtimaline tepkili

Tatil için Türkiye’ye gitme planları yapan Rus turistler, 12 Nisan itibariyle uçak seferlerinin kısıtlanabileceği şeklindeki haberlerle Türkiye'nin "kapatılması" ihtimaline karşı tepkilerini dile getiriyor

Rus turistler, Türkiye'nin "kapatılması" ihtimaline tepkili
11-04-2021 08:26
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın, 12 Nisan'dan itibaren Türkiye ile uçak seferlerinin kısıtlanabileceği haberlerine Rus turistler tepki göstermeye başladı. “Ura.ru” haber sitesinin haberine göre, sosyal medya sayfalarında Rus vatandaşları, tepkilerini ifade etmeye başladı. 

Söz konusu haber sitesinin derlediği makaleye göre, Ruslar, sosyal ağlarda, Türk tatili ile ilgili olası gelişmelere tepkili. Haberde, "Ruslar olası gelişmelere kızmaya başladı. Türkiye'ye uçuşlar henüz iptal edilmedi, ancak sosyal medya kullanıcıları Rusya'daki tatil yerleri ile şimdiden alay ediyorlar. Ve onlar Soçi ve Türkiye'deki tatil beldelerinde fiyatları karşılaştırıyorlar." yorumunda bulundu. Bazı Rus kullanıcılar, Türk tatilinin kaliteli olduğunu vurguluyor. Bazıları da Rusya'da tatil fiyatlarının yüksek olmasından sitem ediyor. 

Bu arada, Rus İzvestia gazetesine konuşan Rusya Ulaştırma Bakanlığı ve 2 dev tur operatörü yetkilisi, Rusya ile Türkiye arasındaki uçak seferlerinin, epidemiyolojik durum nedeniyle 12 Nisan'dan itibaren bir ay sınırlı kalabileceğini iddia etmişti. 

Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski de, Türkiye'ye uçak seferlerinin tamamen kapatılmasını talep ederken, parlamento alt kanadı Duma Milletvekili Gennadi Onişenko ise Türkiye yerine Rusya'da tatil yapılmasını ısrarla önerdi. 

Bu arada, Rus turizm uzmanları, Türkiye'ye uçuş seferlerinin kapatılmasının, turizm piyasasını çöketreceğine işaret ederek uyardı. 

Rus NTV televizyonu canlı yayın programında konuşan Rus siyasi uzman Aleksandr Sıtin ise, söz konusu olası uygulamaya Türkiye'de tatil yapmayı seven Rusya vatandaşlarının sert tepki vereceğini öne sürdü.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ