USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Özel Haber

Rus siyaset bilimci Starikov: Erbil saldırısı, Rusya ile yakınlaşan Türkiye'ye gözdağı vermek için yapıldı!

Irak’ın Erbil şehrinde Türkiye Başkonsolosluk görevlisinin şehit edildiği saldırının Rusya ile ilişkileri yakınlaşan Türkiye’ye gözdağı vermek amacıyla gerçekleştirildiği kaydedildi

Rus siyaset bilimci Starikov: Erbil saldırısı, Rusya ile yakınlaşan Türkiye'ye gözdağı vermek için yapıldı!
20-07-2019 00:58
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus siyasetbilimci Nikolay Starikov, IKBY, Erbil'deki bir restoranda Türkiye BaÅŸkonsolosluk görevlisinin ÅŸehit edildiÄŸi saldırının planlanmış bir terör saldırısı olduÄŸuna dikkat çekerek, "Burada amaç Rusya ile yakınlaÅŸan Türkiye'ye gözdağı vermek" dedi.

Moskova’da dikGAZETE'ye özel konuÅŸan ünlü Rus uzman, Batılı güçlerin bu gibi terör saldırılarıyla bazı ülkelere baskı uygulamaya çalıştığını iddia etti. 

Starikov, "15 Temmuz da bir terör saldırısı niteliÄŸinde. Bu baÅŸarısız darbe giriÅŸiminin arkasında ABD var. Zaten Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan da kendisi bunu söylüyor. Åžimdi de Erbil'deki terör saldırısı. Amaç, Rusya ile yakınlaÅŸan Türkiye yakınlaÅŸmasına gözdağı vermek ve baskı uygulamak. Ãœstelik saldırının, Rus S-400'lerin Türkiye'ye gönderildiÄŸi tarihe denk gelmesi de her ÅŸeyi açıklıyor" iddiasında bulundu.

TÜRK-RUS İŞBİRLİĞİNDEN RAHATSIZ OLAN WASHINGTON, HER TÜRLÜ BASKIYI UYGULUYOR!

Avrupa BirliÄŸi'nin (AB) Türkiye'nin DoÄŸu Akdeniz'de hidrokarbon faaliyetleriyle ilgili aldığı yaptırım kararlarına da deÄŸinen Rus uzman Starikov sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kıbrıs sorunu özellikle 1974 yılından bu yana devam ediyor. Türkiye, Kuzey Kıbrıs'ta Türkleri korumak için oraya askeri çıkarma yaptı. 

Bugün Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) tanıyor. Artı bildiÄŸim kadarıyla Türkiye'nin bölgedeki doÄŸal kaynaklarla ilgili faaliyetleri de yeni bir olay deÄŸil. 

Peki, AB ÅŸimdi neden Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulamaya karar verdi? Çünkü Washington istedi. Türk-Rus iÅŸbirliÄŸinden rahatsız olan Washington, Ankara'ya baskı uygulayabilmek için her türlü yolu deniyor."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi