USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus Senatör Kosaçyov: Putin-Erdoğan diyaloğu işe yarıyor

Rus Senatör Konstantin Kosaçyov, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki son Soçi görüşmesiyle de artan diyalogunun önemine dikkat çekti

Rus Senatör Kosaçyov: Putin-Erdoğan diyaloğu işe yarıyor
08-09-2023 15:32
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Konstantin Kosaçyov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki diyalogun işe yaradığını belirtti.

Rusya'nın Karadeniz kıyısı Soçi kentinde Erdoğan ve Putin arasında yapılan görüşmeleri değerlendiren Kosaçyov, Türkiye ile Rusya arasındaki diyaloğun faydalı olduğunu ve ülke liderlerinin sorumlu bir yaklaşım sergilediğini söyledi.

Rus Senatör, "Rusya-Türkiye zirvesinden elde edilen genel izlenim, diyaloğun işe yaradığı, her iki liderin de sadece karşılıklı değil, aynı zamanda genel çıkarlar açısından da sorumlu bir yaklaşım sergilediği yönünde" dedi.

Kosaçyov, "Sayın Putin, öncelikle güvenlik, ekonomi, siyaset, kültürel ve insani alanlardaki ikili etkileşim konularının ele alındığını özellikle kaydetti. Rusya ile Türkiye arasındaki işbirliği değerli ve karşılıklı yarar sağlıyor ve bu sadece gıdayı değil, barışçıl nükleer enerjiden turizme kadar pek çok konuyu da kapsıyor. Bu arada, bir NATO ülkesiyle ticaret cirosunda yüzde 86'lık bir artış, aslında bu yıl için etkileyici bir sonuç" diye kaydetti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ