USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus ressamların eserleri İstanbullu sanatseverlerle buluştu

Uluslararası Artcontact Çağdaş Sanat Fuarı’nın ziyaretçilerine kapılarını açması ile birlikte Rus ressamların eserleri İstanbullu sanatseverlerle buluştu

Rus ressamların eserleri İstanbullu sanatseverlerle buluştu
04-06-2021 06:51
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus ressamların eserleri İstanbullu sanatseverlerle buluştu.

Konuyla ilgili açıklama Rossotrudniçestvo Federal Ajansı tarafından yapıldı. Açıklamaya göre, İstanbul'da bulunan Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen Uluslararası Artcontact Çağdaş Sanat Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı.

11 farklı ülkeden 53 sanatçının eserlerinin sergilendiği fuara çağdaş Rus resim sanatının öncü ressamlarından Oleg Putnin, Aleksandr Jernoklyuyev, Konstantin Miroşnik, Aleksey Belyayev-Gintovt ve Vasya Lojkin de Türk sanatseverler için yanlarında getirdikleri 50 adet eserleri ile iştirak ediyor. 

Açılıştan sonra fuarı ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov da sanatçılarla ve ziyaretçilerle bir süre sohbet ederek fotoğraf çektirdiler.

Rus ressamların iştirak ettiği söz konusu sergi etkinliği Rossotrudniçestvo Federal Ajansı Türkiye Temsilciliği ve K. D. Balmont Kamu ve Kültür ve Eğitim Girişimleri Vakfı'nın destekleri ile organize edildi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ