USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus muhalif lider Zyuganov: Türkiye bizden doğalgaz sevkiyatını azalttı, Katar'dan ise artırdı

Rusya Komünist Partisi Başkanı Zyuganov, ekonomideki duruma eleştiriler getirirken, Türkiye örneğini öne sürdü ve “Türkiye, bizden doğalgaz sevkiyatını azalttı, Katar'dan ise artırdı” dedi

Rus muhalif lider Zyuganov: Türkiye bizden doğalgaz sevkiyatını azalttı, Katar'dan ise artırdı
28-06-2020 07:04
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya ana muhalefet partilerinden Komünist Partisi Başkanı Gennadi Zyuganov, Türkiye'nin Rusya'dan doğalgaz sevkiyatını azalttığına işaret ederek, "Türkiye bizden doğalgaz sevkiyatını azalttı, Katar'dan ise artırdı" dedi.

Pravda gazetesine konuşan Zyuganov, koronavirüs salgını nedeniyle oluşan küresel krizin Rusya'yı da olumsuz etkilediğini kaydetti. Rus doğalgaz devi Gazprom'un bu yılın ilk çeyreğinde 300 milyar rubleden fazla kaybettiğini iddia eden Rusya Komünist Partisi lideri, yıl sonuna kadar beklenen zararın, 20 milyar dolar olacağını da öne sürdü.

Zyuganov, "Türkiye, Rus doğalgaz sevkiyatını 7 kat azalttı, ancak Katar'dan ise sevkiyatı yüzde 16 artırdı. Katar'ın kendisi uzun süre sıvılaştırılmış doğal gaz üzerine yoğunlaştı, Japonya ve ABD de dahil olmak üzere birçok ülkeye sevkiyat yaptı. AB ayrıca sıvılaştırılmış doğalgaza yöneliyor" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ