USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus milletvekili Zatulin’den küstah "Nahçıvan" açıklaması

Ermeni yanlısı Rus milletvekili Zatulin, radyodaki konuşmasında küstahça ifadelerle "Nahçıvan" hakkında yalan yanlış ifadelerle kamuoyunu yanıltmaya çalıştı

Rus milletvekili Zatulin’den küstah "Nahçıvan" açıklaması
14-01-2021 08:32
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Ermeni yanlısı olarak bilinen Rus milletvekili Konstantin Zatulin, Rus radyosunda Azerbaycan'a ait olan ve Türkiye ile de sınırı bulunan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin tarihi hakkında küstah açıklamada bulunarak, "Nahçıvan bir zamanlar Ermeni toprağıydı" diye tarihi çarpıtan yalan - yanlış ifadeler kullandı.

NAHCİVAN TARİHİNİ DE BİLMİYOR!..

Rus Komsomolskaya Pravda radyosunda Azerbaycan-Ermenistan arasında son günlerde yaşanan gelişmeleri ele alan Rus parlamentosu alt kanadı Duma milletvekili Zatulin, "Bir zamanlar Nahçıvan bir Ermeni toprağıydı. Zaten kimse bundan şüphe duymuyor; Ki Nahcivan adlı bir yerin Rusya'nın Rostov şehrinin eski kısmı olduğunu öğrenmek için Rostov'a gitmek yeterlidir, burası tam olarak Ermenilerin yaşadığı topraklardır. Kafkasya'da yüzyıllar boyunca baskılara uğrayınca kaçarak buraya yerleştiler" diyerek Çarpıttığı Nahçıvan tarihi hakkında küstahça ve yalan yanlış açıklamada bulundu.

Bu arada daha önce de Zatulin, Rus devlet televizyonunda "Türkiye ile 13 kere savaştık!" diye ifade edince Rus dış politika uzmanı, gazeteci Aleksey Naumov bu değerlendirmelere sert tepki vermişti. Bu değerlendirmelere karşı çıkan Rus dış politika uzmanı Naumov, "Türk-Rus ilişkilerin 100 yıl önceki savaşlar üzerinden değerlendirilmesi çok yanlış! Sayın milletvekili, Türkiye ile savaşlardan bahsediyor. Evet tarihte savaştık. Anlayamıyorum; Yeniden mi savaşalım?! Sorumlu bir politikacı, savaşa değil barışa çağırmalı" diyerek sert tepki vermişti. 

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ