USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus metalurji şirketi MMK, Türkiye'deki tesisinden ‘mütevazı sonuçlar’ bekliyor

Rus metalurji şirketi Magnitogorsk MetaIurji Kombimat yetkilisi Neçayev, Türkiye'deki tesisinden "mütevazı sonuçlar" beklediğini açıkladı

Rus metalurji şirketi MMK, Türkiye'deki tesisinden ‘mütevazı sonuçlar’ bekliyor
24-08-2023 21:00
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus metalurji şirketi Magnitogorsk MetaIurji Kombimat “MMK”, yerel piyasadaki istikrarsızlık nedeniyle Türkiye'deki varlıktan "mütevazı sonuçlar" bekliyor.

Rus devlet haber ajansı TASS'a göre, konuyla ilgili açıklama "Magnitogorsk MetaIurji Kombimat" MMK şirketi yatırımcı ilişkileri müdürü İlya Neçayev, tarafından yapıldı.

Neçayev, Gazprombank Investments telekonferansında yaptığı açıklamada, MMK'in yerel pazardaki istikrarsızlık nedeniyle 2023 yılında Türkiye'deki varlığından "mütevazı sonuçlar" beklediğini açıkladı.

Neçayev, "Yüksek enflasyon, devalüasyon ve Türkiye'de ekonomik aktivitedeki genel düşüş gibi Türkiye'deki mevcut makroekonomik gerçekler, Türkiye pazarına yönelik beklentileri henüz doğrulayamıyor, bu nedenle bu yıl Türk segmenti için oldukça mütevazı sonuçlar bekliyoruz." dedi.

MMK yetkilisine göre, Türkiye'deki deprem, birçok işletmenin etkilenmesi nedeniyle ülkedeki metal ürünleri üretimini büyük ölçüde etkiledi, ancak MMK, yıkımların restorasyonu ve konut inşaatı için pazarda daha sonra gelen çok iyi talebe güvendi.

MMK yöneticisi Neçayev, Türkiye ekonomisinin mevcut durumunun uzun vadeli tahminlere izin vermediğini de sözlerine ekledi.

MMK Metalurji,  Magnitogorsk Demir Çelik Fabrikası'nın Türkiye tesisi olarak  2010 yılında işletmeye alındı. MMK Metalurji'nin üretim kapasitesi yıllık 2,2 milyon ton sıcak haddelenmiş çelik üretimine olanak sağlamaktadır. Fabrika Hatay bölgesinde faaliyet göstermekte.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ