USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus medyası: Türk Ant Teq şirketi, "New York"u Moskova'ya taşıdı

Rusya’da dev projelere imza atan Ant Yapı iştiraki Türk Ant Teq şirketi için, Rus medyasında övgü: “New York’u Moskova'ya taşıdı”

Rus medyası: Türk Ant Teq şirketi, "New York"u Moskova'ya taşıdı
23-11-2020 09:12
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın saygın iş dünyası gazetelerinden Kommersant, uluslararası iş yapan Türk inşaat şirketi Ant Yapı iştiraki, AntTeq'in, Moskova'da tıpkı New York kentindeki ünlü SoHo semtine benzer dev bir projeye imza attığını kaydetti.

Kommersant gazetesi, ABD'de New York'un sanat ve kültürel etkinliklerinin kalbinin attığı mahalle SoHo'nun artık Moskova'da olduğunu ve bunu da Ant Teq şirketinin inşa ettiğini vurguladı.

Gazete, "Moskova'da Aralık ayında devreye alınacak Soho + Noho projesi, fitness ve hamamdan toplantı odalarına ve çocuk oyun odasına kadar ihtiyacınız olan her şeye sahip ortak stilobatlı iki kuleden oluşuyor." ifadeler kullandı. 

Makaleyi kaleme alan gazeteci, köşe yazarı Anna Minakova'ya göre, Türk Ant Teq şirketi, semtin adını seçtiklerinde, sadece New York'un moda semtlerinin estetiğini değil, aynı zamanda enerjilerini de düşündüler.

Minakova, "Moskova projesi mimari açıdan da dikkat çekicidir. Bunlar, New York çatı katlarında olduğu gibi 48 ila 141 metre arasında değişen, 3 metreye kadar tavan yüksekliğine sahip kulüp tipi dairelerdir." dedi.

Bu arada, Ant Teq şirketinin söz konusu projenin yatırımcısı olduğu da kaydedildi.

Öte yandan, AntTeq'in, Moskova'da uluslararası ödüllü “FORIVER Projesi”ni inşa edeceği kaydedilmişti.

Bu arada, geçtiğimiz günlerde Dominanta Yönetim Şirketi,  yeni projesi olan Hide premium yüksek katlı konut kompleksi için inşaat ve mühendislik şirketi AntTeq'i ana müteahhit olarak seçtiğini duyurmuştu.

Daha önce Türk basınına konuşan AntTeq şirketi ortaklarından İsmet Birinci, Rusya'da çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini vurgulamıştı.

Çalışmalarının Moskova Belediyesi tarafından yüksek değerlendirildiğine işaret eden Birinci, "Moskova'da Kremlin Sarayı’nın karşısındaki Moskova nehrinin diğer kıyısında konut, otel ve ofislerin yer alacağı "Zolotoy Ostrov" (Altın Ada) projesinin inşaatını başarıyla tamamladık. Burası eski Çarlık Rusyası döneminde en prestijli ve sosyete mekanlarından biriydi. Bu gibi projelerimize Moskova Belediyesi olumlu not verdi ve yüksek değerlendirmekte. Bu arada, Rusya'nın en büyük havalimanlarından Moskova'daki Domodedovo’nun 2. Terminal binasının inşaatını söz verdiğimiz tarihte tamamladık. Genel olarak işverenler çalışmalarımızdan memnun" şeklinde konuşmuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ