USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus Maliye Bakanı Siluanov: Koronavirüs nedeniyle bütçedeki kayıplar 1 trilyon rubleyi aşabilir

Rusya Maliye Bakanı Siluanov, koronavirüs nedeniyle Rus bütçesinde olası kayıpları değerlendirdiği açıklamasında, bütçedeki kayıpların 1 trilyon rubleyi aşabileceğine işaret etti

Rus Maliye Bakanı Siluanov: Koronavirüs nedeniyle bütçedeki kayıplar 1 trilyon rubleyi aşabilir
19-04-2020 07:37
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov koronavirüs salgını ortamında 2020 yılında Rusya bütçesinde vergi ve diğer petrol-doğalgaz dışı gelirlerindeki açığın 1 trilyon rubleyi aşabileceğini söyledi.

Siluanov, "Koronavirüsün küresel yayılımı, ekonominin hemen hemen tüm sektörlerindeki ekonomik faaliyet seviyesi üzerinde olumsuz bir etkiye sahip. Burada, sadece petrol ve doğalgaz sektörü değil. Ayrıca, vergilerin ve diğer petrol-doğalgaz dışı bütçe gelirlerinin de ciddi şekilde etkilenmesi söz konusu, dolayısıyla olası riskler. söz konusu. Burada bir trilyonun üzerindeki rakamlardan bahsediyoruz. Bunu diğer kaynaklardan telafi edeceğiz" dedi. 

Bu arada Ulusal Derecelendirme Ajansı (NRA) uzmanları, koronavirüs salgınından (COVID-19) en çok etkilenen Rus ekonomisinin sektörlerinin toplam 17.9 trilyon ruble kaybedebileceğini tahmin ediyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ