USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus kadın politikacı Valeyeva: Tansu Çiller benim kahramanım

Rusya’ya bağlı Tataristan’ın önemli politikacılarından Zilya Valeyeva, eski başbakanlardan Tansu Çiller’e hayranlığını “O benim kahramanım” diyerek dile getirdi

Rus kadın politikacı Valeyeva: Tansu Çiller benim kahramanım
02-06-2020 05:43
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin en önemli kadın politikacısı Zilya Valeyeva, Türk siyasetçi ve 22. Türkiye Başbakanı (1993–1996) Tansu Çiller'e hayranlık duyduğunu kaydederek, "Tansu Çiller benim kahramanım" dedi.

Yerel basınına konuşan Valeyeva, dünyanın en etkili kadın politikacılarına hayranlık duyduğunu anlatarak, "Onlar benim kahramanlarım" ifadelerini kullandı. Tansu Çiller'i de "Kendi kahramanı" olarak gördüğünü belirten Valeyeva, "Türk politikacı Tansu Çiller'e de hayranlık duyuyorum. Bu kadınlar benim her zaman ilgimi çekti" dedi.

Bu arada, Tataristan’da Başbakan yardımcılığı ve Bakanlık görevlerinde bulunan Valeyeva, Tataristan’ı uluslararası düzeyde temsil etmesinin ve gazeteci kimliğinin yanı sıra, halen Kazan Kremlini Tarih ve Mimarlık Müzesi'nde yönetici olarak görev yapmakta, ayrıca UNESCO içerisinde Tataristan Kadın Komisyonu'unda aktif olarak çalışmaktadır.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ