USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus Gümrük Servisi Başkan vekili Davıdov: Türkiye ile ticaretimiz artıyor

Rusya Federal Gümrük Servisi Başkan vekili Ruslan Davıdov, Rusya ile Türkiye arasındaki ticaretin arttığına dikkat çekti

Rus Gümrük Servisi Başkan vekili Davıdov: Türkiye ile ticaretimiz artıyor
12-09-2023 08:45
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federal Gümrük Servisi (FTS) Başkan vekili Ruslan Davıdov, Rus-Türk ticaret hacminin arttığını belirtti.

Rus İzvestia gazetesine konuşan FTS Başkan Vekili, Çin'in artık bugün Rusya'nın yabancı tedarikçisi olduğunu söyledi. Davıdov'a göre, Avrasya Ekonomik Topluluğu ülkelerinin payı da artıyor ve Türkiye iyi göstergeler gösteriyor.

Davıdov, "Türkiye iyi gidiyor, ithalatta şu anda ikinci sırada..." dedi.

İzvestia gazetecileri FTS Başkan Vekili'ne, "Türkiye'de yaptırıma tabi malların kontrolü" ve "Yakın zamanda Ankara'nın doğrudan yeniden ihracat mekanizmasına yeni kısıtlamalar getirdiği" gibi soruları sordu.

Davıdov, şunları ifade etti:

"Türk meslektaşlarımın özellikle son dönemdeki çalışmaları hakkında yorum yapmak benim için çok zor. En son, baharda oradaydım. Her şey yolunda gidiyor gibi görünüyordu.

Ama bu yıl Türkiye ile ticaret ciromuz artıyor, ithalat yüzde 60 arttı, yani genel olarak bana her şey yolunda gibi geliyor. Türkiye ile basitleştirilmiş bir gümrük koridorumuz var.

Burada çoğunlukla meyve ve sebze ürünleri işleniyor. Bu yıl büyüme oranı geçen yıla göre yaklaşık yüzde 30 civarında. Bu nedenle Türklerin orada tam olarak neyi güçlendirdiğini söylemek zor".

Davıdov'a  göre, yaptırımlar nedeniyle AB ülkelerinden yapılan ithalat önemli ölçüde azaldı, ancak ihtiyaç duyulan her şeyin yerini Çin, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Azerbaycan ve Avrasya Ekonomik Topluluğu ülkelerinden gelen malzemeler aldı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ