USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus girişimciler yeni karantina kısıtlamaları dalgasından kurtulamayacağından korkuyor

Yapılan araştırmaya göre Rus girişimcilerin, koronavirüsle ilgili yeni bir karantina kısıtlamaları dalgasından kurtulamayacaklarından korktuğu ortaya çıktı

Rus girişimciler yeni karantina kısıtlamaları dalgasından kurtulamayacağından korkuyor
21-10-2020 07:35
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Girişimciler, işletmelerinin yeni bir karantina kısıtlamaları dalgasından kurtulamayacağından korkuyor

RBK haber ajansına göre, söz konu veriler, Magram Market Research ve Promsvyazbank tarafından yapılan bir araştırmaya ait.

Araştırma sonuçlarına göre, küçük ve orta ölçekli işletme KOBİ girişimcilerinin yaklaşık üçte biri koronavirüs salgını nedeniyle işletmelerinin ikinci sıkılaştırıcı karantina önlemleri dalgasından sağ çıkamayacağına inanıyor. 

Araştırmaya göre, ikinci kısıtlayıcı önlemler dalgasının gelmesini bekleyen anket katılımcı KOBİ'li sahiplerinin sayıs da Eylül ayında 7 (Toplam sayının yüzde 54'ü oluşturdu) arttı.

Ankete göre, katılımcının yüzde 27'si bu tür koşullarda bir yıldan fazla çalışabileceğini belirtti.

Ankete katılanların yüzde 20'si işletmelerinin bir ila üç ay arasında hayatta kalabileceğini, yüzde 16'sı üç ila altı ay arasında çalışabileceğini, yüzde 13'ü  30 güne kadar, yüzde 11'i altı aydan bir yıla kadar çalışabileceğini belirti.

Yüzde 13'ü cevap vermekte zorlandı.

Uzmanlar, mevcut krizin öncekilerden farklı olduğunu, bunun ekonomik veya finansal faktörlerden değil, esas olarak kısıtlayıcı önlemlerden kaynaklandığını belirtiyorlar. 

Aynı zamanda, girişimcilerin çoğunluğu (yüzde 53), karantina sonrası ciro toparlanmasının bir yıldan üç yıla kadar süreceğine inanıyor. Girişimcilere göre, tabii daha sonra devlet ikinci bir kısıtlayıcı önlemler uygulamazsa.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ