USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus Dışişleri sözcüsü Zaharova, İstanbul'daki Kırım Tatar Festivali'ni anlattı

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharova, 14 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası Kırım Tatar Kültür Festivali" hakkında konuştu

Rus Dışişleri sözcüsü Zaharova, İstanbul'daki Kırım Tatar Festivali'ni anlattı
27-12-2019 18:04
Google News

KIRIM - ÖZEL

Rusya Federasyonu Dışİşleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya V. Zaharova, dünkü basın toplantısında yaptığı açıklamalar sırasında, geçtiğimiz haftalarda İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Kırım Tatar Kültür Festivali hakkında konuştu.

Bir buçuk saati aşan basın toplantısında, çeşitli konulara temas eden Rus Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, İstanbul'daki "Kırım Festivali" hakkında şunları söyledi:

"14 Aralık’ta İstanbul’da yerel Kırım Tatar derneklerinin ve Kırım Tatar iş adamlarının aktif yardımlarıyla Uluslararası Kırım Tatar Kültür Festivali düzenlendi. Etkinliğe Kırım Tatarı Şarkı ve Dans Topluluğu “Haytarma”, Kırım Ulusal Güreş Federasyonu “Kureş”, Kırım Tatar devlet kanalı “Millet TV”, Kırım Tatar Kültür ve Tarihi Miras Müzesi, Kırım Federal Üniversitesi temsilcileri ve Kırım Cumhuriyeti Müslümanlarının Ruhsal Yönetimi katılım sağladı."

Festivalin amacının, Kırım Tatarlarının zengin kültürel mirasını göstermek ve onu korumak için Kırım’da devam eden çalışmalar hakkında Türk kamuoyuna gerçek bilgileri aktarmak olduğunu ifade eden Zaharova, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunu elbette Kırım’da yaşayan Kırım Tatarları ile Türkiye’deki Kırım Tatarlarının ilişkilerin kurulmasına katkıda bulunan olumlu bir olay olarak görüyoruz. Bu bağlar korunup sıkılaştırılması gereken bağlardır.

Bu etkinliklerde en önemlisi; iletişim yoluyla, normal insani ilişkiler yoluyla, karşılıklı olarak kazanımları, gerçek hayatta yaşadığımız problemleri öğrenmek ve son beş yıldır Kırım’a gelmemiş sözde analistlerin hayali verilerine inanmama fırsatıdır."

.

İlber Vasfi Sel, dikGAZETE.com

Zaharova'nın basın toplantısının tamamını alttaki videodan orijinal olarak izleyebilirsiniz..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ