USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus dış politika uzmanı Naumov: Türkiye ve Rusya artık müttefik!

Rusya’nın tanınmış dış politika uzmanı gazeteci Naumov, Moskova - Ankara ilişkilerini değerlendirirken Türkiye ile Rusya’nın artık müttefik olduğunu söyledi

Rus dış politika uzmanı Naumov: Türkiye ve Rusya artık müttefik!
17-02-2021 10:02
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus dış politika uzmanı gazeteci Aleksey Naumov, Türk-Rus ilişkilerini uzman gözüyle değerlendirerek, "Türkiye ve Rusya müttefik olmakta" dedi.

Azerbaycan basınına konuşan Rus Kommersant gazetesinin dış politika masası Başkan Yardımcısı ve Rusya Uluslararası İlişkiler Konseyi (RSMD) uzmanı Naumov, Moskova-Ankara ilişkilerini değerlendirdi. 

ARZU EDİLEN BİR İŞ BİRLİĞİ…

Naumov, şunları ifade etti:

"Rus-Türk karşılıklı işbirliği, arzu edilen bir işbirliği. Rusya ve Türkiye, çıkarları birbiriyle örtüşen iki devlet. Ve bu iki devlet, çok sık konuşulan çok kutuplu dünyanın bir parçası olmakta. 

Elbette, herhangi bir devletin belirli çelişkileri olduğu açıktır. Bu "lüks bir dünya" değil. Azerbaycan da Moskova ile Ankara arasındaki karşılıklı işbirliği, olumsuzluğun olmadığı güzel bir işbirliği örneğidir. 

Hep söyledim ve şimdi de söylüyorum: Rusya ve Türkiye birbirlerinin çıkarlarını tanıyan müttefikler olmakta. Biz Türkiye ile düşman değiliz."

TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ DAHA DA GÜÇLENECEK

Rusya-Türkiye ilişkilerinin daha da güçleneceğine işaret eden Rus dış politika uzmanı Naumov, Ermenistan'ın da bu gerçeği artık anlaması gerektiğini belirtti. 

Naumov, "Ermenistan, hala askeri bir yenilginin acısını yaşamakta. Şaşmamalı. "Ermeni halk ruhu" bunu kabullenemiyor ve bu nedenle ipucu arıyorlar, diyorlar, "bu son değil, Rusya ile Türkiye yakında çatışacak", "Ermenistan'ın bazı tercihleri olacak" Bu, genellikle hastanın sağlığını iyileştirmek için çalışması gereken bir tür kolektif psikoterapidir. Kötü psikoterapi, hastanın giderek daha fazla depresyon ve delilik uçurumuna dalmasına neden olur. Maalesef Ermeni kamuoyunda kötü psikoterapinin belirtilerini görüyorum" diye eleştiride bulundu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ