USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus Crocus Logistics'ten Rus-Türk ilişkileri için yeni bir hamle daha!

Türkiye-Rusya ticaret hamlelerinin giderek artması üzerine, Azerbaycan asıllı Rus işadamı Ağalarov’un yönetimindeki Rus Crocus Logistics şirketi, Rus-Türk ilişkileri açısından önemli yeni bir hamlede daha bulundu

Rus Crocus Logistics'ten Rus-Türk ilişkileri için yeni bir hamle daha!
03-02-2020 07:01
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan asıllı Rus işadamı Araz Ağalarov’un başkanı olduğu Rus Crocus Group'a bağlı Crocus Logistics şirketi, Türkçe web site hizmeti ile dil problemini ortadan kaldırıken, başka yeni hamleler de başlattı.

Şirket yetkililerinin açıklamalarına göre,Türk-Rus ticari ilişkilerinin giderek artması bağlamında kuruma ait tesislerde modernasyon çalışmalarına hız verildi. 

Şirket yetkilileri, çok çeşitli gümrük ve nakliye ve lojistik hizmetleri sunduklarını ve bu çalışmalarında yeni uygulamalar getirdiklerini kaydetti. 

Kurumdan yapılan açıklamada, "Türkiye ve Rusya arasındaki ticari ilişkiler giderek artıyor. Burada lojistik firmalara da büyük iş ve görevler düşüyor. Bu bağlamda daha kaliteli hizmet sunmak için çalışmalarımızı modernize etmeyi kararlaştırdık. Müşterilerimize kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi amaçlıyoruz” denildi.

Moskova'ya en yakın bölgede bulunuyoruz...

Crocus Logistics şirketi, yeni avantajlarını şöyle sıraladı: "Zengin iş deneyimi ve güvenilir bir ortağın itibarı, yüksek hizmet kalitesi gibi özelliklere sahibiz. Ayrıca Moskova'ya en yakın bölgede bulunuyoruz. Kendi depolama tesisleri ve gümrük, veterinerlik ve bitki sağlığı türlerinin kontrolü, uygun sıcaklıkta depolama gerektiren ürünlerin yerleştirilmesi için buzdolaplarının varlığı, tüm izinlerin hazırlanması, şirketin şeffaf tarife politikası ve esnek indirim sistemi."

Bu arada daha önce Türk basınına konuşan Crocus Logistics şirketi Genel Müdürü Mahir Yagubov, Moskova'ya yakın Odintsovo bölgesinde gümrük hizmetleri verdiklerini belirterek, "Moskova'ya yaklaşık 12 kilometre yakın Odintsovo bölgesinde Akulovski gümrük servisimiz faaliyet gösteriyor. Burası toplam 62 bin metrekarelik bir alan. Modern tesislerimiz, depo alanlarımız, TIR araçları için özel alanlarla ihracatçılara hizmet veriyoruz. Tesisimizde Rusya Federal Gümrük Servisi'ne (FTS) bağlı Gümrük Kapısı da bulunuyor. Burada Rusya Federal Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Servisi (Rosselnadzor) de faaliyet gösteriyor" şeklinde konuşmuştu.. 

Türk ihracatçıya zaman ve maliyet avantajı sunuyor...

Türkiye dahil dünyanın birçok ülkesi ile sıkı işbirliği yaptıklarını anlatan Yagubov, "Türk firmaları için makul fiyatlar uygulamaya başladık. Grup Başkanımız Sayın Ağalarov, Rus-Türk ticari ilişkilerinin artırılması gerekliliğine her zaman vurgu yapıyor ve bir süre önce Türk iş dünyasına Moskova'da ulusal Türk fuarının yapılmasını önermişti.

Yakubov, "Ticari ilişkilerin gelişmesinde önemli bir nokta da gümrükler ve gümrük hizmetinde çalışan şirketlere büyük iş düşüyor. Biz de modern gümrükleme tesislerimizde, müşterilerimize hızlı hizmet, evraklama, lojistik, kapıdan kapı teslimatı hizmerti sağlıyoruz. Türkiye'den gümrüğümüzü tercih edecek iş adamları bu hizmetlerden daha uygun fiyatlarda ve zaman avantajı elde ederek yararlanabilecek" ifadelerini kullanmıştı.

Yeni düzenlemelere hazır...

Rusya Federasyonu'nda yeni gümrük mevzuatları çerçevesinde önümüzdeki günlerde zorunlu ürün etkiletme (çip) sisteminin başlayacağını belirten Yagubov, "Crocus olarak gümrük hizmetlerimizde çip sistemiyle ilgili de faaliyetlerimiz mevcut. Genel olarak Türk girişimciler için kolaylıkla sağlayacak hizmetler veriyoruz" diye belirtmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ