USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus Crocus Logistics şirketi: Koronavirüse rağmen Türkiye ile çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor

Koronavirüs tehdidinin dünya genelinde devam etmesine rağmen, Türkiye ile çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Rusya’nın dev şirketlerinden Crocus Logistics tarafından, çalışmalar hakkında dikGAZETE’ye açıklamalarda bulunuldu

Rus Crocus Logistics şirketi: Koronavirüse rağmen Türkiye ile çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor
13-04-2020 06:08
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan asıllı ünlü Rus işadamı Araz Ağalarov’un başkanı olduğu Rus Crocus Group'a bağlı Crocus Logistics şirketi, koronavirüs salgınıyla ile ilgili insanlığı tehdit edici durumlara rağmen Türkiye ile çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini açıkladı.

Crocus Logistics şirketinden dikGAZETE'ye yapılan açıklamada, Türkiye ve Rusya arasında ticari ilişkilerin artırılmasında taşımacılık sektörüne önemli görev düştüğü kaydedildi. 

Şirket yönetimi, "Koronavirüs salgını dünya ekonomisini ciddi şekilde olumsuz etkiliyor. Fakat ülkeler arasında ticari ilişkiler devam etmeli. Burada da taşımacılık sektörüne önemli görevler düşüyor. Crocus Logistics şirketi olarak Türkiye dahil dünya ülkeleriyle çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle Avrupa ve Asya ülkeleriyle" şeklinde bilgi verdi.

Türkiye'den meyve sebze, yedek parça, araç-gereç ve tekstil gibi ürünlerin taşınmasıyla ilgili çalışmalarına devam ettiklerine işaret eden Crocus Logistics şirketi yetkilileri, şu bilgiyi verdi:

"Türkiye'den meyve sebze, araç yedek parçaları, tekstil ve diğer ürünleri taşımaya devam ediyoruz. Çalışmalarımızın daha kaliteli yapabilmek için kurum olarak bazı yenilikler de uygulamaya başladık. Taşımacılık, önemli sektörlerden biri. Ülkeler arasında ticaret devam etmeli. Üstelik koronavirüs ortamında. Bizler de sektör olarak bu sorumluluğumuza ve müşterilerle olan ilişkilerimize önem veriyoruz."

Daha önce de şirket yetkilileri, Türk-Rus ticari ilişkilerinin giderek artması bağlamında kuruma ait tesislerde modernasyon çalışmalarına hız verdiklerini açıklamıştı.

Şirket yetkilileri, çok çeşitli gümrük ve nakliye ile lojistik hizmetleri sunduklarını ve bu çalışmalarda yeni uygulamalar getirdiklerini kaydetmişti.

Kurumdan yapılan açıklamada, şöyle denilmişti:

"Türkiye ve Rusya arasındaki ticari ilişkiler giderek artıyor. Burada lojistik firmalara da büyük iş ve görevler düşüyor. Bu bağlamda daha kaliteli hizmet sunmak için çalışmalarımızı modernize etmeyi kararlaştırdık. Müşterilerimize kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi amaçlıyoruz.”

Moskova'ya en yakın bölgede bulunuyoruz… 

Crocus Logistics şirketi, yeni avantajlarını ise daha önce şöyle sıralamıştı: "Zengin iş deneyimi ve güvenilir bir ortağın itibarı, yüksek hizmet kalitesi gibi özelliklere sahibiz. Ayrıca Moskova'ya en yakın bölgede bulunuyoruz. Kendi depolama tesisleri ve gümrük, veterinerlik ve bitki sağlığı türlerinin kontrolü, uygun sıcaklıkta depolama gerektiren ürünlerin yerleştirilmesi için buzdolaplarının varlığı, tüm izinlerin hazırlanması, şirketin şeffaf tarife politikası ve esnek indirim sistemi."

Bu arada daha önce Türk basınına konuşan Crocus Logistics şirketi Genel Müdürü Mahir Yagubov, Moskova'ya yakın Odintsovo bölgesinde gümrük hizmetleri verdiklerini belirterek, şunları ifade etmişti:

"Moskova'ya yaklaşık 12 kilometre yakın Odintsovo bölgesinde Akulovski gümrük servisimiz faaliyet gösteriyor. Burası toplam 62 bin metrekarelik bir alan.

Modern tesislerimiz, depo alanlarımız, TIR araçları için özel alanlarla ihracatçılara hizmet veriyoruz.

Tesisimizde Rusya Federal Gümrük Servisi'ne (FTS) bağlı Gümrük Kapısı da bulunuyor. Burada Rusya Federal Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Servisi (Rosselnadzor) de faaliyet gösteriyor."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ