USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus Crocus Group yetkilisi Amelin: Türkiye, Rusya'nın dış ticaretinde önemli ülke

Rus Crocus Group yetkilisi Amelin, Türkiye’nin Rusya'nın dış ticaretinde önemli bir ülke olduğuna işaret etti

Rus Crocus Group yetkilisi Amelin: Türkiye, Rusya'nın dış ticaretinde önemli ülke
23-06-2023 15:47
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Dev Rus şirketi Crocus Group yetkilisi Aleksey Amelin, Türkiye'nin Rusya Federasyonu'nun dış ticaretinde önemli yer aldığını vurguladı. 

dikGAZETE'ye konuşan Crocus Logistics ve Crocus Interservice Genel Müdürü ve Crocus Group Lojistik Dairesi Başkanı Aleksey Amelin, Rusya Federal Gümrük Servisi FTS Başkan Vekili Ruslan Davıdov'ın, "Türkiye Rusya'nın dış ticaretinde AB'nin yerini aldı" açıklamasını değerlendirdi. 

-Aleksey Amelin

Amelin, "Türkiye giderek Rusya için dış ticaret, lojistik bakımından daha da önemli ülke olmaya devam ediyor. Türkiye bizim için önemli ülke. Burada her iki taraf da kazançlı. Türkiye büyük pazar. Rusya da büyük piyasa. Halen iki ülke arasında birbirini tamamlamak için yeterli potansiyele sahip olan sektörler var. Mesele bunlar da değerlendirilmeli. Gelecekte bu alandaki boşlukların doldurulacağına inanıyorum. Ticari ekonomik ilişkileri daha da geliştirmek lazım" dedi.

İki ülke arasında ticari ilişkilerin giderek arttığına işaret eden Amelin, "Örneğin, Crocus Group ve bu kuruma Crocus Logistics ve Interservice şirketi olarak bize başvuran Türk şirket sayısında çok artış görüyoruz. Türk şirketlerinin, bizim gümrük hizmetlerinden memnun olmasının göstergesi bu" diye konuştu. 

-Türkiye Rusya'nın dış ticaretinde AB'nin yerini aldı

Daha önce resmi RİA Novosti haber ajansına konuşan FTS Başkan Vekili Davıdov'a göre, Rusya'nın dış ticaretinde Çin, Hindistan, Türkiye ve Azerbaycan Avrupa Birliği'nin yerini alırken, Çin ile ticaret bu yıl 200 milyar doları bulabilir. 

FTS Başkan Vekili, "Kutsal bir yer asla boş değildir. Çin çok ciddi büyüyor.Ülkelerimizin liderleri tarafından 200 milyar dolarlık ticaret cirosu olarak belirlenen görevin, bir felaket olmazsa bu yıl başarılabileceğini düşünüyorum." dedi. 

Davıdov, "Hindistan, Türkiye ve Azerbaycan ile ticaret de çok güçlü bir şekilde büyüyor. "Bu ülkeler zaten Avrupa ile ticaretimizin yerini aldı: güney ve doğu yönleri çok aktif bir şekilde gelişiyor" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ