USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus Başbakan Mişustin'den sanayi ürünlerinin ihracatını artırma çağrısı

Rusya Başbakanı Mişustin, koronavirüs nedeniyle düşen sanayi ürünlerinin ihracatının artırılması çağrısında bulundu

Rus Başbakan Mişustin'den sanayi ürünlerinin ihracatını artırma çağrısı
12-04-2020 07:26
Google News

MOSKOVA

Rusya Başbakanı Mişustin, sanayi ürünlerinin ihracatını artırmaya çağırdı.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, koronavirüs nedeniyle meydana gelen geçici zorluklar ve yaptırımlara rağmen sanayi ürünlerin ihracatının önemli ölçüde artırılması gerektiğini kaydetti.

Mişustin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İşletmelerde işgücü verimliliği yılda en az yüzde 5 oranında büyümeli, buna odaklanıyoruz. Tabii ki mevcut durumda pek çok sorun var, ancak geleceği düşünmemiz gerekiyor. Bu ve ihracatı ciddi ve önemli ölçüde artırmamız gerekiyor. Mühendislik ürünleri dahil ollmak üzere" dedi.

Strateji projesinin, her sektör için temel görev olduğuna işaret eden Rusya Başbakanı, "Örneğin, otomotiv endüstrisi için, bu daha büyük bir bileşen pazarı yaratıyor. Tıp endüstrisi için tıbbi cihazların üretiminde dört kat artış da söz konusu" şeklinde konuştu.

Mişustin sözlerine şöyle devam etti: “Mevcut yaptırımlara ve koronavirüsün yayılmasıyla ilgili geçici durumlara rağmen, stratejinin imalat sanayiindeki üretimi genel olarak neredeyse yüzde 93 ve yüksek teknoloji sektörlerinde de yüzde 180 oranında önemli ölçüde artıracağını tahmin ediyoruz. Bu da tabii ki vatandaşlar ve işletmeler için yeni gelir kaynakları oluşturacak."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ