USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus bankası VTB Başkanı Kostin: Batılı şirketlerin Rusya'da varlık satmasına izin vermeyelim

Rusya'nın ikinci büyük bankası VTB Başkanı Andrey Kostin, Batılı şirketlerin Rusya'da varlık satmasına izin verilmemesi çağrısında bulundu

Rus bankası VTB Başkanı Kostin: Batılı şirketlerin Rusya'da varlık satmasına izin vermeyelim
15-09-2023 15:51
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın ikinci dev bankası VTB Başkanı Andrey Kostin, Batılı şirketlerin Rusya'da varlık satmasına izin verilmemesi çağrısında bulundu.

Rus RBK televizyonuna konuşan VTB Başkanı, tıpkı Avrupalı yetkililerin VTB'e ait bankalarını ele geçirmesi gibi, benzer adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Rus işadamı, "Onların (Batılı ülkelerin) yaptığını yapmalıyız: tıpkı bizden [VTB'den] iki bankayı aldıkları ve şimdi onları tamamen parçaladıkları gibi, onu da elimizden aldılar" diye vurguladı.

Kostin'in hatırlatmasına göre, Batı yaptırımlarına maruz kaldıktan sonra VTB, merkezi Frankfurt'ta bulunan Avrupalı yan kuruluşu VTB Europe ve Londra'daki İngiliz VTB Capital üzerindeki kontrolünü kaybetti. 

Kostin, "VTB'nin Batılı işini Rusya'daki yabancıların bankacılık işiyle değiştirme fikri vardı. ..Biz de denedik ama açıkça reddettiler. Bir yıl önce yabancı bankalarımızla ilgili olarak Avrupa bankalarıyla görüşüyorduk. Her şeyden önce Almanya ile. Ama bankacılar bize merkezi hükümetin buna izin vermediğini söylüyor. Bu yüzden bu konuyu bıraktık” dedi.

KOSTİN DAHA ÖNCE NELER ÖNERMİŞTİ…

RBK'ya göre, VTB başkanı sürekli olarak yabancı işletmelerin Rusya'dan ayrılmasına yönelik kısıtlamaları savunuyor. Haziran 2022'de Kostin, VTB'nin varlıklarına AB'de adil davranılmadığını belirterek Rusya'daki yabancı bankaların çalışmalarının sınırlandırılmasını önerdi.

RBK, "Reuters'in yazdığına göre, aynı yılın sonbaharında VTB başkanı, Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin'e, yerli oyuncuları desteklemek amacıyla Rusya'daki Batılı tahıl tüccarlarının çalışmalarının sınırlandırılması talebiyle hitap etti, Bu yılın baharında, Devlet Başkanlığı kararnamesinin yayınlanmasından iki gün önce Kostin, Finlandiya devlet enerji şirketi Fortum'un Rusya'daki yan kuruluşunda harici yönetimin başlatıldığını duyurdu ve yönetici rolü için Inter RAO'yu teklif etti" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ