USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus Bakan Şvakova: Türkiye önemli ticari ortağımız, ilişkilerimizi artırmaktan yanayız

Rusya’nın Saratov Bölgesi Ekonomik Kalkınma Bakanı Şvakova, “Türkiye önemli ticari ortağımız, ilişkilerimizi artırmaktan yanayız” dedi

Rus Bakan Şvakova: Türkiye önemli ticari ortağımız, ilişkilerimizi artırmaktan yanayız
27-08-2020 07:36
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın Volga nehri kıyısı bölgelerinden Saratov Bölgesi Ekonomik Kalkınma Bakanı Yulia Şvakova, Türkiye ile ekonomik ticari ilişkilerin artırılmasından yana olduklarını kaydetti.

Rusya'nın en çok okunan Moskovski Komsomolets (MK) gazetesinin haberine göre, bakan Şvakova, şunları söyledi:

"Türkiye, bölgemizin önemli bir ortağı ve 2019 yılı sonunda ihracat hacmi açısından ilk sırada yer alıyor. Aynı zamanda, bugün Türkiye pazarı için çok küçük bir ihraç ürünleri listemiz var. Bu nedenle, şüphesiz hem hacmi artırmak hem de karşılıklı sevkiyat yelpazesini genişletmek ve ilişkilerimizi artrımaktan yanayız."

Bu arada geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Türkiye Ticaret Mümessilliği resmi facebook sayfasından yapılan açıklamaya göre, Saratov bölgesi mercileri ile online ortamında yapılan görüşmede Türkiye ve Saratov bölgesi arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği ele alınmıştı.

Rusya Türkiye Ticaret Temsilcisi Aydar Gaşigullin, Saratov bölgesinde Rusya-Türkiye Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'nın yapılması olaıslığı konusunu da gündeme getirmişti. Ayrıca, gelecekte Saratov bölgesi yönetimi resmi heyetinin iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla bölgenin yatırım ve ihracat potansiyelini sunmak üzere Türkiye ziyaretinin ortak hazırlığı konusuna da değinmişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ