USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus ATOR, Türkiye'nin açılması için Koronavirüsle Mücadele Merkezi'ne başvurdu

Rusya Tur Operatörleri Birliği “ATOR”, Rus turistlerin en fazla tatil seçeneklerinden bir olan Türkiye'nin uçuşlara açılması için Koronavirüsle Mücadele Merkezi'ne başvurdu

Rus ATOR, Türkiye'nin açılması için Koronavirüsle Mücadele Merkezi'ne başvurdu
11-06-2021 09:08
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Türkiye dahil Rus turistlerin en fazla tatile gitti turizm destinasyonları olan ülkelerle hava trafiğine izin verilmesi talebiyle Koronavirüsle Mücadele Merkezi'ne bir mektup gönderdi.

Mektupta, bu yıl Nisan ayında Türkiye'ye giden turist akışının yaklaşık olarak tamamen kesilmesinin turistler ve tur operatörleri için ciddi bir darbe olduğu belirtildi. ATOR'a göre, turistlere olan borçların hacmi 44 milyar rubleye yükseldi, yaklaşık 1,3 milyon kişi tatilini gerçekleştiremedi.

ATOR, "Aslında Türkiye'nin kapanmasıyla birlikte Rus turizm sektörü yerine getirilmeyen yükümlülüklerin miktarı açısından bir yıl geriye, 2020 baharı göstergelerine düştü...Aynı zamanda, şimdi Rusya'nın güneyindeki tatil yerlerinde turistler için neredeyse hiç yer kalmadı." ifadeleri kullanıldı.

ATOR, Koronavirüsle  Mücadele Merkezi'ne Türkiye, Kıbrıs, Yunanistan, Mısır, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ ve Tunus ile uçuşların yeniden başlatılmasını teklif ediyor.

Mektupta, "bu devletlerin aşılı Rus turistleri özel koşullarda almaya hazır olduklarını zaten ifade ettikleri" belirtiliyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ