USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus askeri uzman Şulıgin: Türk uçağının Ermenistan uçağını düşürdüğü iddiaları çirkin yalan!.

Ünlü Rus askeri uzman Şulıgin, Türkiye’ye ait F-16 savaş uçağının, Ermenistan’ın Su-25 tipi savaş uçağını düşürdüğü iddiaları Türkiye’ye karşı kışkırtma amaçlı “çirkin yalan” olduğunu belirtti

Rus askeri uzman Şulıgin: Türk uçağının Ermenistan uçağını düşürdüğü iddiaları çirkin yalan!.
30-09-2020 07:24
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Ünlü Rus askeri uzman Vladislav Şulıgin, "Ermenistan’ın Türkiye'ye ait F-16 savaş uçağının Ermenistan’a ait Su-25 tipi savaş uçağını düşürdüğü" iddiasının yalan haber olduğuna dikkat çekti.

Rus uzman Şulıgin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, savaşta yalan haberlerin bir enformasyon savaşı aracı olduğuna dikkat çekerek, "Fakat edep sınırlarını aşan çok çirkin yalanlar da var!.. İşte bir Türk F-16 savaş uçağı tarafından Ermenistan topraklarında bir Ermeni Su-25 savaş uçağının düşürülmesi ve pilotun kahramanca hayatını kaybetmesi, bu tür yalanlardan biri." diye tepki verdi.

AMAÇ, RUSYA'YI TÜRKİYE'YE KARŞI KIŞKIRTMAK!

Rus uzman, Türkiye'yi hedef alan bu tür haberlere yönelik eleştirilerine şöyle devam etti: "Aptalca yalan haber, gün içinde hiçbir şey kanıtlanmadı. Sadece şu tasarlandı: Rusya'yı ve uluslararası toplumu Türkiye'ye sert bir tepki vermek için kışkırtmaya çalışmak. Uçağın enkazı yok, pilotun cesedi yok, hava durumunun objektif kontrolüne dair veri yok, havada konuşma kaydı yok, hiçbir şey yok!.. Hepsi yalan!" 

Ünlü Rus uzman Şulıgin, bölgede Rus hava savunmasının güçlü olduğuna da dikkat çekerek, "...Rus askeri karargahından da ses yok" dedi ve söz konusu "uçak haberi”nin yalan olduğunu tekrarladı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ