USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus askeri uzman Korotçenko: Putin-Aliyev ve Putin-Paşinyan görüşmelerinin farkı ortada

Ünlü Rus askeri uzmanlardan Korotçenko, Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüşmelerinin farkına dikkat çekti

Rus askeri uzman Korotçenko: Putin-Aliyev ve Putin-Paşinyan görüşmelerinin farkı ortada
12-01-2021 09:44
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus Ulusal Savunma (Natsionalnaya Oborona) dergisinin Genel Yayın Yönetmeni askeri uzman İgor Korotçenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la görüşmelerinde farklı karelerin olduğuna işaret etti.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabında açıklama yapan ünlü Rus askeri uzman, Kremlin Sarayı'nda Azerbaycan'a at Karabağ ile ilgili yapılan üçlü görüşmeyi değerlendirdi.

Korotçenko, "Putin ve Aliyev birbirlerine eşit olarak ve saygılı şekilde konuştular, görüşmeler yaptılar. Fakat, Ermenistan Başbakanı ile görüşmesinde ise sanki Putin'in, Paşinyan için siyasi psikoterapist olarak hareket ettiği, davrandığı görülüyor" yorumunda bulundu.

Korotçenko, ayrıca bölgede Rusya-Türkiye-Azerbaycan ekonomik işbirliğinin Ermenistan için faydalı olabileceğine dikkat çekerek, Erivan yönetiminin, öncelikle toprak iddialarından vazgeçmesi gerektiğini de kaydetti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ