USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus askeri uzman Korotçenko: Ermenistan'ın Azerbaycan şehirlerine yaptığı füze saldırılarının anlamı…

Ünlü Rus askeri uzman Korotçenko, Ermenistan'ın Azerbaycan şehirlerine yaptığı füze saldırılarının ne anlama geldiğini anlattı

Rus askeri uzman Korotçenko: Ermenistan'ın Azerbaycan şehirlerine yaptığı füze saldırılarının anlamı…
29-10-2020 08:17
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus Ulusal Savunma (Natsionalnaya Oborona) dergisinin Genel Yayın Yönetmeni askeri uzman İgor Korotçenko, Ermenistan'ın Azerbaycan şehirlerine yaptığı füze saldırılarının anlamını anlattı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan ünlü Rus askeri uzman, "Burada nihai amacın, Rusya'yı Dağlık Karabağ'daki çatışmanın içine çekmek olduğuna inanıyorum" dedi.

Ermenistan'ın provokasyon yaptığına dikkat çeken Korotçenko, "Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan şehirlerine roket saldırıları, Bakü'nün benzer eylemlere misilleme yapması için kışkırtmayı hedefliyor, böylece Erivan, 'saldırı kurbanı' olarak askeri destek için Rusya'ya ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'ne (KGAÖ) yönelebilir" dedi.

Bu arada Rus devlet televizyonu Rossiya kanalında da konuşan Korotçenko, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ülkesinin toprak bütünlüğünü sağlamak ve korumak amacıyla mücadele ettiğine de işaret etti.

Rus askeri uzman, "2000'lı yılların başlarında, Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin'in başarılı mücadelesi gibi bugün de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev de aynı mücadeleyi veriyor. Bunu anlamamız lazım" şeklinde konuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ