USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus akademisyen ve emekli istihbarat albayı Bezrukov: Rusya ve Türkiye dünya düzenini değiştiriyor

Rus akademisyen ve emekli dış istihbarat albayı Bezrukov, katıldığı TV programında, Rusya ve Türkiye’nin dünya düzenini değiştirdiğine dikkat çekti

Rus akademisyen ve emekli istihbarat albayı Bezrukov: Rusya ve Türkiye dünya düzenini değiştiriyor
07-12-2020 08:29
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi (MGİMO) akademisyeni ve emekli dış istihbarat albayı Doç. Dr. Andrey Bezrukov, Rusya ve Türkiye'nin dünya düzenini değiştirdiğini kaydetti.

Devlet televizyonu Rossiya kanalında, canlı yayın programında konuşan dış politika akademisyeni Bezrukov, önümüzdeki 20-30 yıl içinde dünyada yaşanabilecek gelişmeleri değerlendirdi. 

Bezrukov, "Dünya bir kaç blok olarak bölünecek. Bu bölünme de korkunç şekilde, kanlı şekilde olacak. Dünya değişiyor. Dünya kendileriyle rekabet edecek dev bloklara parçalanacak" dedi.

BİZ NASIL BİR BLOKTA YER ALACAĞIZ?

Rusya'nın bu olası gelişmeler bağlamında nasıl bir blokta yer alacağı sorusunun çok önemli olduğuna işaret eden Rus dış politika akademisyeni, şunları ifade etti:

"ABD ve Çin, bu konuda neler yaptığını biliyor. Biz çevremiz ise boz bir alan. Ortaya şöyle bir soru işareti çıkıyor; Peki biz Rusya olarak kimin yanında olacağız?

İşte bu soru, Rus siyaset dünyasının önümüzdeki 20-30 yılındaki en ana sorusu olacak. Biz nasıl bir blok kuracağız? 

Zira bu blok, ABD ve Çin tarafından yapılacak saldırılara nasıl dayanabilir? Bu ekonomik saldırı veya her türlü saldırı olabilir."

RUSYA VE TÜRKİYE İSTEDİĞİNİ YAPIYOR

Rusya ve Türkiye'nin son yıllardaki politikalarının önemle altını çizen Doç. Dr. Bezrukov, "Artık ittifaklar, bloklar tarih oluyor, onlar artık geride kaldı. Rusya ve Türkiye'nin adımlarına göz atalım. Rusya ve Türkiye, istediğini yapıyor. Rusya ve Türkiye, bu ittifakları yeniden kuruyor. Bu iki ülke, Ortadoğu'da yeni düzen kuruyor" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ