USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rumlar'dan skandal karar! Katil zanlısını iade etmiyorlar

Kıbrıslı sanatçı Hasan Işık Özgöçmen'in, Güney Kıbrıs'a kaçan katil zanlısının KKTC'ye iade edilmeyip bir mülteci kampına yerleştirildiği ortaya çıktı. Karara, KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay tepki gösterdi.

Rumlar'dan skandal karar! Katil zanlısını iade etmiyorlar
28-03-2019 07:32
Google News

KKTC'nin meşhur seramik resim ve heykel ustası Hasan Işık Özgöçmen'in katil zanlısı Pakistan uyruklu Muhammed Salman, Güney Kıbrıs Rum Kesimine kaçmıştı. Güney Kıbrıs'ta gözaltına alınan Salman'ın, KKTC makamlarınca iadesi istenmişti. Ancak Rum Kesimi iade talebine rağmen, katil zanlısını Larnaka ilçesindeki bir mülteci kampına yerleştirdi. KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Güney Kıbrıs Rum Kesiminin aldığı karara tepki gösterdi.

"Rum tarafı zanlılarını korumaktan vazgeçmelidir"

Özersay yayınladığı yazılı açıklamada, “Ülkemiz sanatçılarından Hasan Işık Özgöçmen'in katil zanlısı Pakistan uyruklu şahıs Kıbrıs Rum tarafına kaçtıktan sonra Rum polisi tarafından yakalanmıştı. Bugün aldığımız bilgiye göre zanlı Larnaka'daki bir mülteci kampında barındırılıyor. Rum tarafı artık katil zanlılarını korumaktan vazgeçmelidir. En azından bu konularda anlamlı bir işbirliği yapabilmeliyiz. Bu adada güven tahsis etmek konusunda samimiysek en azından bu konularda suçluların korunması anlamına gelen hareketlerden hepimiz kaçınmalıyız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ