USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

"Ruble, sonbahara doğru güçlenecek"

Rus para birimi Ruble’nin koronavirüsle gelen ekonomik kriz sonrası, sonbahara doğru güçleneceğine işaret edildi

"Ruble, sonbahara doğru güçlenecek"
16-07-2020 23:24
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rublenin, sonbahara doğru güçleneceği tahmin ediliyor.

Alfa-Bank ekonomi uzmanlarına atıfta bulunan devlet televizyonunun sitesi Vesti.Ru'ya göre,  yazı işleri bürosundan aldığı incelemeye göre. artan petrol talebi ve ekonomik iyileşme, Rusya'nın sonbaharda Ulusal Refah Fonu'ndan (FNB) eksik gelirleri telafi etmek için döviz satışını durdurmasını sağlayacak.

Rus uzmanların değerlendirmelerine göre, böylece Rusya'ya dolar girişi artacak ve ruble yaz sonunda belirgin bir şekilde güçlenecek.

Bankanın ekonomi uzmanları Natalya Orlova ve Anna Kiyutsevskaya, sonbahara doğru üçüncü çeyrekte ruble kurunun güçlendirmek için fırsatların bulunduğuna dikkat çekerek, "Potansiyel olarak dolar başına 65 ruble seviyesine kadar" dedi.

Söz konusu uzmanlara göre, yıl sonuna doğru bu rakam 67 ruble de olabilir. Bu arada Sberbank Başkanı German Gref ise, yıl sonuna doğru doların 60-62 ruble olacağını tahmin ediyor.

Rus uzmanlara göre, rublenin güçleneceğinin nedenlerinden biri de şu: Rus şirketlerinin temettü ödemeleri bir önceki yıla göre daha az olacak. Bu, yabancı yatırımcılar tarafından ruble temettü dövizlerinin yıllık döviz hacminin azalacağı anlamına gelir. Sermayenin ülkeden çekilmesi de azalacak.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ