USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ruanda, FETÖ okulunu devredecek

Ruanda nın Türkiye Büyükelçisi Nkurunziza, ülkedeki FETÖ yapılanmasına ait okulun devri konusunda Türk ve Ruanda makamlarının istişare halinde olduğunu söyledi. - Anadolu Ajansı

Ruanda, FETÖ okulunu devredecek
31-08-2016 23:47
Google News

ANKARA

Ruanda nın Türkiye Büyükelçisi Wiliians Nkurunziza, ülkedeki FETÖ yapılanmasına ait okulun devri konusunda Türk ve Ruanda makamlarının istişare halinde olduğunu söyledi.

Büyükelçi Nkurunziza, Ankara da Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ruanda nın ekonomik ve siyasi yapısını anlatan Nkurunziza, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için gösterdikleri çabayı dile getirdi.

Darbe girişimini kınadıklarını ve demokratik bir Türkiye den yana olduklarını söyleyen Nkurunziza, Ruanda da FETÖ yapılanmasına ait bir okul bulunduğunu ve iki ülke makamlarının, okulun geleceği konusunda istişare halinde olduklarını ifade etti.

Okulun, Türkiye de kurulan vakfa (Maarif Vakfı) veya Ruanda daki makamlara devredileceğini ifade eden büyükelçi Nkurunziza, bu konu hakkındaki görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Ruanda Türk yatırımcıları bekliyor

Türk yatırımcılara ülkesindeki fırsatları anlatmak için birçok ilde temaslarda bulunduğunu belirten Nkurunziza, Afrika nın büyük bir heyecanla Türkiye yi tanımak istediğini vurguladı.

Nkurunziza, Türk hükümetinin Afrika da ciddi boyutlara ulaşan yatırımlarını artık Ruanda ya da yansıtmak istediklerini ifade etti.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin henüz düşük seviyelerde seyrettiğine işaret eden Nkurunziza, Ruanda nın hem istikrar hem de yatırımcılara sunduğu teşvik paketiyle Türk iş adamları için iyi bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Ruanda nın, Afrika daki en kolay iş yapılabilen ülkelerden biri olduğunu söyleyen Nkurunziza, iki ülke arasındaki üst düzey ziyaretlerin ticari hayata da yansımasını beklediğini belirtti.

Muhabir: Tufan Aktaş

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ