USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rosatom, Akkuyu NGS'nin 60 yıllık bakımı için sözleşme imzaladı

Rus devlet nükleer enerji kurumu Rosatom’un, Akkuyu NGS'nin 60 yıllık bakımı için sözleşme imzaladığı ifade edildi

Rosatom, Akkuyu NGS'nin 60 yıllık bakımı için sözleşme imzaladı
26-08-2024 23:32
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rosatom, Akkuyu NGS'nin 60 yıllık bakımı için sözleşme imzaladı.

Rusya devlet TASS haber ajansına göre, konuyla ilgili açıklama, Rus devlet nükleer enerji kurumu Rosatom'a "Rosatom Servisi" Genel Müdür Birinci Yardımcısı Dmitriy Paşeviç tarafından yapıldı.

"Vestnik Atomproma" dergisine verdiği röportajda Paşeviç'in açıklamasına göre, Rosatom, Türkiye'de inşa edilmekte olan Akkuyu nükleer santralinin işletmesi için Türk tarafıyla 60 yıllığına hizmet sözleşmesi imzaladı.

Rosatom yetkilisi, “Bu sözleşme (Akkuyu NGS ünitelerinin bakımına ilişkin - TASS notu) nükleer santral ekipmanlarının bakım ve onarımını, yedek parça temini olasılığını ve onarımlar için teknolojik dokümantasyonun geliştirilmesini içermektedir. Bu durumda operasyonel konulara ilişkin istişareler sözleşmenin konusu değildir. Sözleşme, 60 yıllık tasarım ömrünün tamamı için tasarlandı." dedi.

AYNI ZAMANDA..

Paşeviç, aynı zamanda, hizmet sözleşmelerinin tüm işletme süresi boyunca her zaman hemen sonuçlanmadığını da belirtti. Bu, müşterinin ülkesindeki mevzuatın ayrıntıları ve satın alma prosedürleri de dahil olmak üzere yerel özelliklere bağlıdır.

Rosatom yetkilisi, “3, 4, 10 ve 12 yıllık sözleşmelerimiz var. Bunların uzatılmasında da tecrübe vardır. Türkiye (Akkuyu NGS) ve Mısır'dan (Ed-Dabaa NGS) müşterilerle nükleer santralin tüm tasarım ömrü boyunca hizmet sözleşmeleri imzalandı." diye konuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ