USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

'Rohingyalı Müslümanlara karşı insanlık suçu işleniyor'

Birleşmiş Milletler’in (BM) Myanmar’daki Özel Raportörü Yanghee Lee, Myanmarlı Rohingya Müslümanlarına karşı insanlık suçu işlendiğini söyledi.

'Rohingyalı Müslümanlara karşı insanlık suçu işleniyor'
10-03-2017 18:37
Google News

Birleşmiş Milletler’in (BM) Myanmar’daki Özel Raportörü Yanghee Lee, Myanmarlı Rohingya Müslümanlarına, asker ve polis tarafından insanlığa karşı suç işlendiğini duyurdu. Myanmar’daki çatışma alanlarına erişim sağlanmayan üst düzey yetkili, Bangladeşli sığınmacılarla gerçekleştirdiği konuşmanın ardından durumun beklediğinden daha kötü olduğunu dile getirdi. “Suçun Myanmarlı askerler, sınır muhafızları, polisler, güvenlik güçleri tarafından açıkça insanlığa karşı olduğunu söyleyebilirim” diyen Yanghee Lee taciz sorunlarının Burma güvenlik güçleri içinde sistematik olduğunu ancak Myanmarlı yetkili Aung Suu Kyi hükümetinin sorumluluk taşıdığını kaydetti.

Yanghee Lee, günün sonunda hükümetin bu vakalara, korkunç işkenceye ve işlenen insanlık dışı suçlara yanıt vermesi gerektiğini dile getirdi.

Ulusal Demokrasi Birliği Partisinin lideri olan Aung San Suu, 2015 yılında Myanmar’da 25 yıl aradan sonra yapılan özgür seçimlerde oyların büyük bir kısmını alarak iktidar olmuştu.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ