USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

RF Başkurdistan Zauralye-2024 forumunda 103 milyar rublelik anlaşma imzalandı

Rusya Federasyonu’na bağlı Başkortostan’da düzenlenen “Zauralye-2024” forumunda 103 milyar rublelik anlaşma imzalandığı kaydedildi

RF Başkurdistan Zauralye-2024 forumunda 103 milyar rublelik anlaşma imzalandı
31-05-2024 17:57
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti Sibay kentinde yapılan "Zauralye-2024" başlıklı dev yatırım forumuna Türkiye dahil 20'den fazla ülkenin katıldığı, 3 bin 500 katılımcının hazır bulunduğu ve toplam yatırım hacmi 103 milyar rubleyi aşan 50 anlaşmanın imzalandığı kaydedildi.

 24-26 Mayıs tarihleri arasında yapılan ve Türkiye’den sadece dikGAZETE.com tarafından takip edilen "Zauralye-2024" başlıklı foruma, aralarında Belarus, Çin, Türkiye, İran, Özbekistan, Kazakistan, Küba, BAE, Ürdün, Azerbaycan, Tacikistan, Hindistan, Brezilya, Venezuela, Ermenistan'ın da bulunduğu 20'den fazla ülkeden heyetler katıldı. Etkinlikte Moskova merkezli Rus-Türk İş İnsanları Birliği RTİB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Acay başkanlığındaki heyet yer aldı.

Etkinlik, Stratejik Girişimler Ajansı ve RF Başkortostan Cumhuriyeti Hükümeti tarafından düzenlendi.

RF Başkortostan Cumhuriyeti Lideri Radiy Habirov'a göre Sibay'ın cazibe merkezi haline gelmesi tesadüf değil. Habirov'a göre cumhuriyet, Avrupa ve Asya'nın kavşağında yer alıyor ve bu, karmaşık dış ekonomik dünya da dahil olmak üzere hızlı bir şekilde odaklanmaya olanak tanıyor.

Habirov, son iki yılda Başkurdistan'ın Orta Asya devletleriyle olan ticaret cirosunun %15'ten fazla arttığını, bunun da cumhuriyetin toplam dış ticaretinin %21'ine tekabül ettiğini bildirdi. Habirov'a göre 2024 yılı sonunda bu rakamın daha da artarak %25'e çıkması bekleniyor. Bu, Başkortostan ile Orta Asya ülkeleri arasındaki ortaklık için büyük fırsatlara ve beklentilere işaret ediyor.

Forum yine Çin ile Rusya arasında ortaklık diyalogu için bir platform haline geldi. RF Başkortostan Başbakanı Andrey Nazarov'a göre Çin'in cumhuriyetin dış ticaret cirosundaki payı neredeyse %25'tir. Genel olarak Başkortostan'ın dünyanın 112 ülkesiyle güçlü ekonomik ilişkileri var.

Başkortostan Cumhuriyeti Dış Ekonomik İlişkiler ve Kongre Faaliyetleri Bakanı Margarita Bolıçeva da Çin'in Başkortostan'ın önde gelen ticaret ortağı olduğunu kaydetti. 

Bu arada, dikGAZETE, forumun tek yabancı medya sponsoru oldu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ