USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Rejim kuşatması altındaki Tıllıf beldesinde su sıkıntısı

Suriye’de Hama ilinin güney kırsalında Beşşar Esed rejiminin kuşattığı Tıllıf beldesinde yaşanan su sıkıntısının ardından yerel yöneticiler sorunun çözülmesi için acil yardım çağrısında bulundu.

Rejim kuşatması altındaki Tıllıf beldesinde su sıkıntısı
06-05-2017 17:00
Google News

HAMA (AA) - Suriye’nin orta kesiminde yer alan Hama’nın güney kırsalında muhaliflerin kontrolündeki Tıllıf beldesinde, evlere su sağlayan şebekenin en önemli parçası olan kuyudaki pompanın arızalanması nedeniyle 7 bin nüfusa sahip beldeye su dağıtımı yapılamıyor.

Tıllıflılar çareyi, beldedeki diğer kuyulardan ilkel yollarla çıkardıkları suları, plastik kaplarla evlerine taşımakta buluyor.

Belde Yerel Meclis Başkanı Ahmet Mirza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldede içme suyu ihtiyacını karşılamakta zorlandıklarını söyledi.

Mirza, "Beldedeki tek bir kuyuda elektrikle çalışan pompamız teknik bir arıza yüzünden iki gündür çalışmıyor. Köyün içme su ihtiyacını karşılayan kuyudan su çıkartılamıyor." dedi.

Tıllıf'ta elektriğin sürekli kesik olduğundan şikayet eden Mirza, "Günde sadece iki saatliğine elektrik geliyor. Dolayısıyla pompayı çalıştırmak için bir jeneratörümüz var ama bu da çok masraflı bir alet. Saatte en az 20 litre dizel yakıyor. Yerel Meclis olarak bu jeneratörü çalıştırmaya gücümüz yetmiyor artık. Hiçbir dernekten veya yardım kuruluşundan destek alamıyoruz. Onlara sesleniyoruz, bizleri dikkate alarak yardım etmelerinizi bekliyoruz." diye konuştu.

Belde sakinlerinden Muhammed Şaban, "Bir metreküp su fiyatı 700 Suriye Lirası (yaklaşık 50 TL), her şey pahalandı. Su fiyatları çok yükseldi, içecek su alamıyoruz. Dolayısıyla gelip bu kuyudan çıkarılan sulardan eve götürüyoruz. Evden gelip içmek için iki kova su alıp gideceğim." şeklinde konuştu.

Muhabir: Halit Süleyman,Adham Kako

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ