USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

RAP müzikle öğrendiklerini Suriyeli yaşıtlarına dinlettiler

Bu yıl ilki düzenlenen Barış ve Çocuk Günü, farklı okullardan birçok öğrenciyi bir araya getirdi. Bütün gün süren etkinliklerde ilkokul 1.sınıf öğrencileri RAP şarkısı eşliğinde öğrendikleri Türkiye ile ilgili bilgileri, aralarında Suriyeli öğrencilerin de olduğu yaş

RAP müzikle öğrendiklerini Suriyeli yaşıtlarına dinlettiler
22-04-2016 18:42
Google News

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ve VEGA Okulları işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen Barış ve Çocuk Günü renkli görüntülere sahne oldu. Farklı okullardan aralarında Suriyelilerin de bulunduğu birçok öğrenciyi bir araya getiren etkinliğe, Slovakya Başkonsolosu Josef Sestak, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş, Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı ve Altınbaş Holding Yönetim Kadrosu, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, VEGA Okulları Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş ve Genel Müdürü Ebru Arpacı da katıldı.

ÖĞRENCİLERİN RAP ŞARKISINA REKTÖR DE EŞLİK ETTİ

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mahmutbey Kampüsü’nün ev sahipliği yaptığı etkinlikte Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan,”Üniversitemizin vizyon ve misyonuna da dahil ettiğimiz öğrenen odaklı eğitim anlayışımıza güzel bir örnek oluşturan öğretmenimiz Amet Naç ve öğrencilerinin aramızda olmasından mutluluk duyuyorum” diyerek sahneye İstanbul Esenler Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğretmeni Ahmet Naç ve 1.sınıf öğrencilerini davet etti. Öğrenciler kendilerine öğretilen RAP şarkısı ile salondakilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Miniklerin öğretmenleri eşliğinde söyledikleri şarkılardan birine Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan da eşlik etti. Program, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş ile VEGA Okulları Genel Müdürü Ebru Arpacı’nın konuşmaları ve VEGA Okulları öğrencilerinin gösterileri ile devam etti.

‘’BU ŞEKİLDE ÖĞRENDİKLERİNİ UNUTMUYORLAR’

Öğrencilere RAP şarkılarla eğitim vererek farklı ve eğlenceli bir yöntem izleyen Ahmet Naç bu uygulamayı ilk kez 5 sene önce yapmaya başladığını ifade etti. İlk başta kafasında soru işaretleri olduğunu dile getiren Naç, öğrencilerin gerçekten eğlendikleri ve istedikleri zaman inanılamayacak şeyleri bile başardıklarının altının çizdi.

İşin öğrenme kısmının ise tamamen beynin çalışma prensibi ile ilgili olduğunu belirten Naç, ‘’Şarkıyı öğrencilerime verdiğimde o kafiye ile birlikte bu eğlencenin içinde var olmak istediler ve çok çabuk bir şekilde öğrendiler. En güzel tarafı da öğrendikleri bu şarkıyı bir daha tekrar etmelerine gerek kalmıyor. Önceki sınıfımda da bunu uygulamıştım ve 4 sene boyunca o şarkı hiç akıllarından çıkmamıştı’’ diye konuştu.

SURİYELİ ÖĞRENCİLERİN EN BÜYÜK SORUNU DİL

Etkinliğe Suriyeli çocukların da aralarında bulunduğu öğrencileri ile katılan İsa Yusuf Alptekin İlkokulu Müdür Yardımcısı Aygül Arslan ise Suriyeli öğrencilerin durumuna değindi. Suriyeli ailelerin öncelikle barınma ve iş sorunlarını hallettiklerini daha sonra sıranın okula geldiğini söyleyen Arslan, ‘’Suriyeli öğrenciler son 1 senedir okulumuza geliyorlar. Dil problemleri en ağır basan nokta. Ama çocuklar sokakta arkadaşlarıyla oynarken dil problemlerini bir şekilde halletmişler. Okula başladıktan sonra okuma yazma öğrendiler. İngilizceleri kendi öğrencilerimize göre daha iyi durumda’’ dedi.

‘’OKULA KAYIT OLDUKLARINDAKİ MUTLULUKLARINI ANLATMAM MÜMKÜN DEĞİL’’

Suriyeli öğrencilerin okula kayıt oldukları zamanki mutluluklarını kelimelere sığdıramayacağını ifade eden Aygül Arslan, ‘’Okula ilk gediklerinde mutsuz ve yıpranmış durumdaydılar. Sokakta oyun oynayamamak çoğunun en büyük yarasıydı. En ufak bir durumdan korkuyor, çok gürültülü sesler duymak istemiyorlardı. Biz onlarla iletişim kurarken savaşta neler yaşadıklarıyla değil savaştan önceki yaşamlarında neler yaptıkları ile ilgileniyoruz. Özellikle sosyalleşmelerine katkı sağlıyoruz’’ diye konuştu.

‘’TÜRKÇE’Yİ SOKAKTA OYNARKEN ÖĞRENDİK’’

İsa Yusuf Alptekin İlkokulu 4. sınıf öğrencisi olan Suriyeli Şiar Raşid ve Muhammed Halil en önemli problemleri olan dil sorununu aynı yolla aşmışlar. Arkadaşlarıyla sokakta oynarken Türkçe’yi öğrendiklerini söyleyen minikler, okula başladıktan sonra ise harfleri, okuma ve yazmayı öğrendiklerini ifade ettiler.

‘’ÇOCUKLARIMIZI BARIŞ ŞARKILARIYLA BİR ARAYA GETİRMEK İSTEDİK’’

Etkinliğin düzenleyici kurumlarından VEGA Okulları’nın Genel Müdürü Ebru Arpacı ise şunları söyledi: ‘’Özellikle son günlerde Suriye’den gelen çok fazla kardeşimiz oldu, onlara kucak açtık. Ama bu süreçte en fazla zarara uğrayan maalesef çocuklar oldu. Mustafa Kemal’in çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan’ı biz de Suriyeli öğrencilerimizle paylaşmak ve onları barışın şarkılarıyla bir araya getirmek istedik. Bu ülkede barış içinde ve mutlu yaşabileceklerini, onlara kucak açtığımızı göstermeyi amaçladık.’’

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ